Juhlava salaatti joulupöytään

Joulupöytään on lapsuudestani asti kuulunut aina jokin salaatti, perus rosollien, sienisalaattien sekä muiden kasvisten lisäksi. Itse tykkään syödä salaattia erityisesti joulupöydästä löytyvien kalaherkkujen kera. Tykkään kovasti että salaatissa on mukana usein myös jotain makeaa ja tässä tapauksessa lisäsin sekaan vielä paistettua päärynää. Vaikkakin päärynät ovat ihanan makeita tällä hetkellä saa niihin hieman toisenlaista vivahdetta kun ne käyttää nopeasti pannulla. Lisäksi halusin tuoda mukaan raitajuurta, joka on siis punajuuren sukulainen hieman miedompi maultaan. Raitajuri ei myöskään värjää samalla tavalla kuin se perus punajuuri. Kannattaa kokeilla myös juustoleivän paistamista pannulla, se muuttaa juuston koostumusta pehmeämmäksi, toimii! Tässä joulupöydän salaatissa on mukana jouluisia makuja, hyvää kastiketta unohtamatta!

Kiva idea tarjota salaatinkastike on laittaa toinen astia laakean salaattikulhon keskelle. Jokainen voi ottaa kastiketta salaattiin halauamansa määrän.
Tefal pannu saatu blogin kautta

Joulupöydän juhlava salaatti

Ainekset (6 annosta)

1 puntti
salaattia
0,5 kpl
kurkku (ohuiksi siivuiksi leikattuna)
1 dl
manteleita
1 kpl
päärynä (ohuina siivuina)
1-2 kpl
raitajuuria (ohuiksi siivuiksi leikattuna )
2 dl
juustoleipää (kuutioina)
1,5 tl
gheetä / kirkastettua voita (raitajuurien paistamiseen)
Salaatinkastike
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
valkoista balsamicoa
1 tl
sitruunan kuorta (raastettuna)
1 tl
inkivääriä (raastettuna)
0,5 tl
ripaus suolaa ja mustapippuria
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

valmista salaattipohja pesemällä ja repimällä salaatti pieneksi suureen laakeaan kulhoon. Leikkaa veitsellä (tai juustohöylällä) kurkusta pituus suunnassa ohuita siivuja ja lisää ne salaatin sekaan. Paahda pannulla ensin mantelit ja nosta ne jäähtymään, paista sen jälkeen päärynät ja nosta ne samoin pannulta jäähtymään. Laita tilkka gheetä pannulle ja paista raitajuuret ja lisää sekaan halutessasi ripaus suolaa. Nosta raitajuuret pannulta ja paista lopuksi juustoleipäkuutiot. Kokoa salaatti nostelemalla paistetut ainekset salaattipohjan päälle.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla öljy ja balsamico, lisää tämän jälkeen raastettu inkivääri sekä sitruunan kuori ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *