Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Juhannuksen helpot ja kevyet grilliherkut!

20160611_170035Mitäs sulla on suunnitelmissa juhannuksena? Grillailu ja juhannus kuuluvat ainakin aika monessa paikassa kuvioon, eikös? Ajattelin koostaa vähän ideoita juhannuksen grillailuhetkiin, mutta toki nämä ovat käytettävissä pitkin kesää!

Kaupoissa on ollut jo hetken aikaa myynnissä uusia perunoita ja jos joskus niin nyt niitä kannattaa syödä silläkin uhalla että kaikkien vatsa ei niitä kestä vaan kipeytyy helposti. Perunat sisältävät paljon tärkkelystä ja hiilihydraattia jonka vuoksi sitä moni välttelee. Oma vatsani ei perunaa suuria määriä jatkuvasti käytettynä kestä, mutta silläkin uhalla meinaan näitä nauttia, koska uudet perunat <3 Ja tiedoksi muuten muillekin perunaa vältteleville, että uusissa perunoissa on kolmannes vähemmän tärkkelystä kuin talven yli säilytetyissä, lisäksi ne sisältävät myös enemmän c-vitamiinia.

Uudet perunat toimivat paitsi perinteisellä tapaa, mutta suosittelen kokeilemaan niitä myös grillattuna! Pesun jälkeen, napakka napautus perunaan veitsen leveällä reunalla jotta saat perunan hieman halkeamaan, tällöin ne paitsi kypsyvät nopeammin, mutta myös imevät sisäänsä paremmin makeuja. Perunat grillausvuokaan ja päälle loraus hyvää oliiviöljyä, merisuolaa sekä valkosipulinkynsiä (ja/tai mahdollisesti yrttejä) ja ei muuta kuin grilliin. Suosittelen paistamaan perunoita miedolla tai keskilämmöllä välillä käännellen jotta perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä pääse palamaan. Mitä pienemmistä perunoista on kyse sitä nopeammin ne toki valmistuvat.

Uusien perunoiden kera suosittelen tarjoilemaan tätä joka kesäiksi perinteeksi muodostunutta rahka-ruohosipulilevitettä joka on hyvä parempi vaihtoehto tuorejuustoille, sekä näitä meheviä kanavartaita aasialaisella twistillä! Kylkeen raikas salaatti ja toimii varmasti. Perunat voi hyvin korvata myös folioon pilkotuilla kasviksilla ja yrteillä.

20160611_17001520160611_170019

Jos mietit mitä muuta kivaa grilliin voisi sujauttaa niin kokeileppas näitä leipäjuustolla täytettyjä herkkusieniä! Ohje täällä:

20150608_165431

Jälkiruoaksi ehdottomasti näitä grillissä paistettuja herkullisia chili-ananaksia! Ohje täällä

20160504_180703

Tallenna

Kommentit (2)

  1. Signe

    Itsekään en ole mikään perunan ystävä, mutta loppukesästä ja alkusyksystä itsekasvatetut uudet perunat ja kanttarellit isossa grilliwokissa paistettuna ovat lyömätön yhdistelmä. Minäkin paistan ne raakana, tosin olen aina kuutioinut potut aika pieniksi. Pitääkin joskus kokeilla myös tuota sinun kikkaasi!

    • Terveelliset Herkut

      Oi, kanttarellit, ne kyllä maistuvat myös minulle nam! Perunat kypsyvät tosiaan myös kokonaisina (kovin isoja yksilöitä ei kannata tähän tosin valita) ja reipas napautus veitsellä perunan kylkeen jotta se halkeaa hieman riittää..maut pääsevät paremmin perunan sisään ja ne myös kypsyvät nopeammin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *