Juhannuksen eväät?!

HEiiiiiii, se on juhannus ihan kohta?! Mitä sun suunnitelmiin kuuluu? Ite oon aika innoissani sillä lähden piiiiiitkästä pitkästä aikaa viettää juhannusta isolla tyttöporukalla ja suuntana on Tahko. Lisää menoa voi seurata varmasti juhannuksen aikana mun Insta-tililtä ja tarinoista @Terveellisetherkut, joten lähde sinne seurailee menoa, lupaan laittaa jotain viestiä viikonlopun aikana!

Meillä ruokapuolesta vastaa pääsääntöisesti tällä kertaa toiset tytöt ja tämän suon kyllä varsin mielelläni kerrankin heidän vastuulle. Mutta meidän alustavia suunnitelmissa on ainakin tehdä tortilloja ja pizzoja vähän jokaisen omilla lempi täytteillä. Mut jos nyt palailen tässä omiin aiempiin juhannuksiin niin siltä pohjalta keräsin vinkkejä ja idoita mitä muuta sinne juhannuksen pöytään voisi loihtia tarjolle.

Oikein hyvää juhannusta !

Salaattia! Vilkaise mun juhlavat salaatit postaus!

Koska aika monessa taloudessa grilli lämpiää tänä juhannuksena, voisi sinne kokeilla makkaroiden, lihojen ja kalojen ohella esimerkiksi näitä, juustoleipä herkkusienet!

20150608_165420

Halloum on myös löytänyt tiensä monen grilleihin ja sydämiin, mutta ootko testannut proteiinipitoista paneer-juustoa joka on samantyylinen grillattava juusto, mutta sisältää vähemmän suolaa ja enemmän proteiinia, lisäksi se on helppo maustaa itse.

Uusia perunoita, keitettynä tai ootkos kokeillut niitä koskaan grillissä näin?! Pesun jälkeen, napakka napautus perunaan veitsen leveällä reunalla jotta saat perunan hieman halkeamaan, tällöin ne paitsi kypsyvät nopeammin, mutta myös imevät sisäänsä paremmin makuja. Perunat grillausvuokaan ja päälle loraus hyvää oliiviöljyä, merisuolaa, kevätsipulia, sekä valkosipulinkynsiä (ja/tai mahdollisesti yrttejä) ja ei muuta kuin grilliin. Suosittelen paistamaan perunoita miedolla tai keskilämmöllä välillä käännellen jotta perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä pääse palamaan. Mitä pienemmistä perunoista on kyse sitä nopeammin ne toki valmistuvat.

20160611_170015

Kanavartaat aasialaisella twistillä kasvisnyyttien kera

20150411_162810

Rahkalevitettä, tää on mun lapsuudenkodista asti tullut perinne, josta tietää aina että kesä on täällä. Tää on niin hyvää ja helppoa! Toimii niin uusien perunoiden, kalan, leivän tai salaatin kera. Kokeile ihmeessä ja buustaa sun lempiyriteillä!

20150606_111109

jälkkäriks esim. paistettua ananasta. Grillaus, grillaus, grillaus. Grillistä maistuu paistettu ananas! Ripauta pintaan hieman chiliä?!

20160504_180703

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *