Jauhoton suklaakääretorttu! (gl, ei valkoista sokeria)

Kääretorttu, tuo moneksi muuntuva herkullinen jälkiruoka tai juhlapöydän tarjottava on hieman jäänyt unholaan viime aikoina, mutta tää resepti tulee räjäyttämään tajunnan uudelle tasolle. Valmistin tämän herkullisen suklaakääretortun nimittäin täysin ilman jauhoja – mutta jestas kuinka pehmeän kuohkea ja ilmava lopputuloksesta tuli ja tää täyte on suussasulavan kermainen ja täytelläinen – just passeli. Täys kymppi-suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Ja kääretortussahan on se hyvä puoli että se on itseassa tosi nopea valmistaa ja se kypsyy hetkessä uunissa.

En ole aiemmin kokeillut yhdistää kahta eri kermaa kookos- ja kaurakermaa siis, mutta kannatti. Lopputulos on todellakin pehmeän raikas, kermainen, mutta ei ällö.

Jauhoton suklaakääretorttu (Gl, ilman valkoista sokeria)

Ainekset (15 annosta)

1 dl
kookosöljy (sulana)
1,5 dl
kaakaojauhe / raakakaakaojauhe (sokeroimaton)
5 kpl
kananmunaa
1 dl
kookossokeria
0,5 tl
leivinjauhe
täyte
1,5 dl
kookoskermaa
1 dl
vispautuvaa kaurakermaa
2-3 rkl
raakakaakaojauhetta
1-2 rkl
kookossokeria
40 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.

Vatkaa keltuaiset ja puolet kookossokerista, eli 0,5 dl keltuaisten joukkoon. Lämmitä kookosöljy nestemäiseksi ja lisää sekaan raakakaakaojauhe. Sekoita kookosöljy/raakakaakaomassa keltuismassan sekaan varovasti käännellen.

Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kunnes niistä muodostuu huippuja, lisää varoen vähän kerrallaan sekaan puolet kookossokerista, eli 0,5 dl ja leivinjauhe.

Sekoita nyt keltuais ja valkuaismassat keskenään, varovasti käännellen, jotta taikinan kuohkeus säilyy. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä se suorakaiteen muotoiseksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla n. 7 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte. Vatkaa kookos- ja kaurakerma tehosekoittimella kuohkeaksi, lisää makeutus ja raakakaakaojauhe. Täyte kannattaa levittää hieman lämpimän pohjan päälle (jos pohja on kovin kylmä, se murtuu helpommin) ja kääri kääretorttu tämän jälkeen rullalle. Laita rulla parin levinpaperin sekä sanomalehden sisään jääkaappiin vähintään 1-2 tunniksi tekeytymään. (tai seuraavaan päivään). Leikkaa kääretortusta päädyt pois ja tarjoile.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *