Raakasuklaalla kuorrutetut paahdetut kikherneet (gluteeniton, sokeriton, vegaani)

20160526_154510 20160526_154519Törmäsin tähän varsin mielenkiintoiseen kokeiluun Instagramin kuvavirrassa enkä muista nyt enää parhaalla tahdollakaan kenen ideasta mahtoi olla alunperin kyse?! Joka tapauksessa tämä jäi niin pahasti vaivaamaan mieltäni että pakko oli kokeilla kuinka rapeat paahdetut kikherneet toimivat raakasuklaakuorrutteella? Vau mielenkiintoinen yhdistelmä! Kikherneistä saa tehtyä pienellä vaivalla niin suolaisia kuin makeita snacksejä paahtamalla ne rapeiksi uunissa. Ohje löytyy täältä.

Itse lisäilen kirkherneitä aika usein lounassalaatin sekaan, ne ovat paitsi edullisia, mutta sisältävät paljon kuituja, proteiineja ja rautaa sekä magnesiumia. Jos käytät valmiitä säilykkeitä kannattaa niistä aina huuhtoa ylimääräinen suola pois.

Raakasuklaan entsyymit ja vitamiinit saavat aikaiseksi kunnon endorfiiniryöpyn elimistössämme. Se vapauttaa aivoissamme fenyylietyyliaminiia, jota vapautuu aivoissa kun ihminen ihastuu, se myös piristää pitkäkestoisesti. Raakakaakaon sisältämät anandamiinit sen sijaan aiheuttavat elimistössämme hyvää oloa sekä parantavat muistia, sama anandamiini aiheuttaa liikunnan jälkeisen hyvän olon elimistössämme. Raakasuklaa sisältää runsaasti rautaa, magnesiumia, kromia, sinkkiä, kuparia ja E- ja c-vitamiinia.

Raakasuklaa sisältää kymmenen kertaa enemmän antioksidantteja kuin esimerkiksi mustikka! Raaka kaakao sisältää myös runsaasti polyfenioleja, jotka auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista, tämä antaa muun muassa kehollemme suojaa sydäntauteja vastaan.

Nämä kikherneet maustoin vain ripauksella ceylonkanelia. Paahtamisen jälkeen annoin niiden jäähtyä, jonka jälkeen valmistin vielä raakasuklaata, dippailin kikerhneet suklaaseen ja laitoin ne hetkeksi kovettumaan pakastimeen. Ylijääneellä raakasuklaalla kuorruttelin myös parit mansikat. Täällä ohje raakasuklaan valmistukseen. Ai ai, mistä on herkut tehty?

 

20160526_154528(Lähteet: terve.fi, Tohtori.fi, wikipedia, tiede.fi)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *