Herkulliset mustikkamuffissit (gl, ilman valkoista sokeria)

Herkulliset mustikkamuffinssit valmistuvat nopeasti vaikka viikonlopun aamiaiselle
mustikoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä

Muffinssien tulee olla ehdottomasti meheviä ja kuoheita. Ja niiden tekeminenhän on super nopeaa! Mietin yksi viikonloppu aamu pojan kanssa, että kun olisi kiva tehdä oikein kiva herkku aamiainen, mutta ehkä ne perinteiset letut ja pannukakut voisi korvata tällä kertaa jollain muulla. Tadaa, tietty muffinsseilla! Hommahan on niin simppeli että ainekset sekaisin ja uuniin. Ja voi bueno, miten herkullisia uunituoreita muffinsseja me saatiinkaan käden käänteessä heti aamupalaksi! Ripottelin sekaan pakkasesta mustikoita, toki voit korvata nämä myös muilla marjoilla tai vaikka hedelmän paloilla. Itse tekaisin vain pienen taikinan (josta valmistuis 7 muffinssia) mutta tuplaamalla määrät saat toki muffinsseja isomman setin!

Kuohkeat mustikkamuffinssit on valmistettu täysin gluteenittomasti

 

Makeutukseen käytin kookossokeria, jota saa tänä päivänä helposti myös hyvin varustelluista ruokakaupoista. Kookossokeri valmistetaan kookospalmun kukinnon nektarista. Kookossokeri tuotetaan viiltämällä kukinto auki ja valuttamalla nektari astiaan, jonka jälkeen nektari keitetään sokeriksi. Kookossokerilla on matala glykeeminen indeksi (35, esim. hunaja 68), joten se ei nosta myöskään verensokeria samalla tavalla kuin valkoinen sokeri, kaloreita niissä on samanverran. Kookossokerissa on lisäksi kivennäisaineita kuten kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Maultaan kookossokeri on hyvin kinuskinen, makea ehkä hieman samanlainen kuin esimerkiksi fariinisokeri.

Kookossokerin valmistus ei vaadi palmun kaatamista ensin, eikä nektarin kerääminen vahingoita puuta millään lailla. Kookospalmu tuottaa kolmesta neljään satoa vuodessa ja seuraavasta sadosta voidaan taas saada kookospähkinöitä.

Rusehtava väri on peräisin kookossokerista, joka on paahteisen hieman kinuskisen makuinen.

Mustikkamuffinssit (gl, kookossokerista)

Ainekset (7 annosta)

3 rkl
Gheetä (kirkastettua voita)
1 dl
kookossokeria
1 kpl
kananmuna
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Myllärin paras)
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
vaniljajauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
vaniljasoijamaitoa (tai muuta maitojuomaa)
1,5 dl
pakastemustikoita
30 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Sekoita tehosekoittimella sulatettu ghee sokeriin ja lisää kananmuna. Sekoita leivinjauhe, vaniljajauhe ja ripaus suolaa jauhoihin toisessa astiassa ja lisää jauhoseos taikinaan samalla vatkaten. Lisää maito, sekoita lopuksi mustikat varoen taikinaan. Lusikoi taikina paperisiin muffinssimuotteihin (n. 2/3) ja paista muffinssit uunissa 180 asteessa (kiertoilma) n. 20-25 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *