Herkullinen nuudeli-hummussalaatti

Herkullinen nuudeli-hummussalaatti toimii sellaisenaan tai lisukkeena! Itse oikaisin tällä kertaa hummuksen kanssa ja tuunasin Lidlin valmmista hummusta hieaman. Täältä löydät myös helpon hummusreseptin jos haluat valmista sen itse alusta pitäen. Hummus-resepti.

Kikherneet toimivat luonnon omana energiapommina niiden korkean rautapitoisuuden vuoksi, lisäksi niissä on runsaasti proteiinia eikä haitallisia tyydyttyneitä rasvahappoja.

 rapeat uunissa paahdetut kikherneet kruunaavat salaatin

Nuudeli-hummussalaatti

Ainekset (6 annosta)

Paahdetut kikherneet (salaattiin)
1 tölkki (n 2dl)
kikherneitä
1-2 rkl
oliiviöljyä
1 ripaus
suolaa, cajunmaustetta sekä paprikamaustetta
Tuunattu hummus
1 prkl
Lidlin hummusta
2-3 kpl
valkosipulin kynsiä
0,5 tl
paprikajauhetta
2 rkl
oliiviöljyä
1 ripaus
suolaa
Nuudelisalaatti
1 nippu
jääsalaattia
1/2 kpl
nuudelipaketista
2-3 rkl
sweet chilikastiketta
1 kourallinen
coctail tomaatteja
1 pala
kurkkua
1 kpl
avokadoa
lisäksi esim. rapeita siemennäkkäripalasia
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kaada kikherneiden liemi ja huuhtaise niitä lävikössä. Kaada kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle ja painele niistä ylimääräinen neste vielä talouspaperilla. Lorauta tilkka öljyä kikherneiden pintaan ja ripottele mausteet. Paahda 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes kikherneiden pinta on mukavan rapea.

Avaa hummuspurkki ja lisää sekaan pieneksi pilkottu valkosipuli, paprikajauhe sekä öljy. Sekoita ja anna maustua hetki.

Keitä nuudelit kypsiksi ohjeiden mukaan ja lisää lopuksi sekaan 2-3 rkl sweet chili kastiketta.

Kokoa salaatti lisäämällä salaatti, cocktail tomaatit, kurkkusuikaleet sekä nuudelit. Lisää lopuksi kikherneet. Tarjoile hummukset ja esimerkiksi rapan siemennäkkärin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *