Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Herkullinen jälkiruoka, luonnon omista

20160220_11223320160220_112243Katsokaa mitä värejä! Hedelmäosastolla on tällä hetkellä varsinainen ilotulitus sillä kauden hedelmät mangot, annoonat, kiivit, papaijat jne. ovat parhaimmillaan. Kokosin hedelmistä maistuvan välipalan leikkaamalla niitä eri muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi, tämä on myös oiva tapa saada lapsi mukaan maistelemaan uudempiakin makuja. Hedelmät ovat ihanan raikkaita sellaisenaan, mutta niiden ohella laitoin tarjolle maapähkinävoita* kaakaonibseillä**, joihin esimerkiksi banaaninpaloja on kiva dippailla pikku haarukalla.

Tykästyin kovasti annoonaan joka on tuollainen tomaattia hieman suurempi vihreäkuorinen hedelmä, kuorittuna näet sen alla olevassa kuvassa oikeassa yläreunassa. Hyvin vaalea hieman päärynän tapainen hedelmänliha on erittäin makea ja maultaan sen voisi sanoa muistuttavan vadelmaa, mansikkaa, banaania, päärynää ja ehkä jopa hieman meloniakin. Annoonan sanotaan olevan maailman makein hedelmä. Sisällä annoonassa on suuret mustat siemenet, jotka lähtevät hyvin helposti rapstuttamalla. Annoonat tuodaan Suomeen hieman raakoina, mutta ne kypsyvät nopeasti huoneenlämmössä jopa vuorokaudessa, annoonat tuottavat myös runsaasti etyleeniä, joten ne kannattaa pitää erillään muista hedelmistä.

Papaija on miedon makea hedelmä, mutta pidän siitä yhdessä paljon makeamman mangon kera. Papaija edistää ruoansulatusta sillä se sisältää runsaasti kuitua, papaija kuoritaan ja sisällä olevat siemenet poistetaan. Hedelmäosastolla oli myös erittäin edulliseen hintaan pieniä baby vesimeloneita ja näiden lisäksi lautasella on omenaa ja banaania.

*Maapähkinävoita voi valmistaa myös itse paahtamalla maapähkinät ensin uunissa ja tämän jälkeen sekoittamalla ne blenderissä sileäksi tahnaksi. Kaupoissa on myös myynnissä useilla eri merkeillä hyviä maapähkinävoilevitteitä jotka eivät sisällä sokereita, suolaa tai öljyjä.

** Kaakaonibsit ovat kaakaopavuista murskattua rouhetta ja niitä voi syödä sellaisenaan tai tuomaan rakennetta ja makua esimerkiksi puuroihin tai leivonnaisiin.

20160220_112222(Lähde: Satokausikalenteri)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *