Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Herkku marjaisa välipalavinkki!

Aurinkoista sunnuntaita!

Kirjoittelin viime vuoden puolella välipalavinkkejä ja kerroin hieman omista kompastuskivistä tän asian suhteen. Omalla kohdalla ongelmana on ollut välipalojen puuttuminen normi ruokarytmistä. Aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala hoituu kuin itsestään, mutta kompastelen tämän tästä välipaloihin tai niiden puutteeseen. Silloin kun olen muistanut/ehtinyt välipalan syödä on se ollut pääsääntöisesti jokin hedelmä. Lupasin viime vuoden puolella kiinnittää asiaan enemmän huomiota ja korjata tilanteen parempaan. No miten homma on edennyt noi niin kuin omasta mielestä? Täytyy sanoa, että samassa jamassa ollaan.. Uusi yritys asian korjaamiseksi.

Tässä yksi välipalavinkki joka taipuu myös aamupalaksi. Käytän aika aika paljon chiansiemeniä erityisesti aamiasen yhteydessä. Yleensä minulla on niitä turpoamassa aina lasissa jääkaapissa, joista tulee laitettua smoothien tai puuron joukkoon. Tällä kertaa pitkästä aikaa chiahyytelöä sellaisenaan. Muistuttelen, että jos tämä koostumus ei uppoa sinulle niin kannattaa blendata hyytelö tehosekoittimella sileäksi, putoaa varmasti helpommin! Herkku jakoon nyt!

Chian siemeniähän saa tätä nykyä jo pienemmistä lähikaupoistakin. Niiden suositeltu vuorokausiannos on 1,5 rkl ja siemenet tulisi aina turvottaa nesteessä ennen nauttimista. Chiansiemeniä tulee itsellä käytettyä aiemmin mainittujen lisäksi esimerkiksi itse tehdyn näkkileivän seassa sekä leivonnaisissa (vegaanisissa leivonnaisissa chiahyytelöllä voi korvata kananmunan). Chian siemenet sisältävät optimaalisen määrän omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, sekä runsaasti kuitua, hellien näin suoliston toimintaa.

Herkku marjaisa välipala

  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 3 rkl Bonne mangososetta
  • 1 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1,5 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl pakastemarjoja (puolukoita, mustikoita, vadelmia)

Sekoita chiansiemenet ja vanilja maitojuomaan, hämmennä maitojuomaa n, 5 minuutin päästä uudestaan ja laita juoma jääkaappiin vähintään 3 tunniksi (tai seuraavaan päivään). Sekoita mangosose luonnonjogurtin sekaan ja nostele tämän jälkeen chiahyytelö jogurtin päälle ja lopuksi marjasekoitus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *