Herkku appelsiini-vaniljasmoothie

Appelsiinit ovat nyt sesongissa! Nauti sellaisenaan, purista mehuksi tai kokeile smoothien sekaan!
 Herkku välipalasmoothie maistuu appelsiinin lisäksi vaniljalle, sekaa meni myös hieman mangososetta.

Flunssakausi jyllää ja nyt on hyvä hetki syödä paljon C-vitamiinia ennaltaehkäisevästi flunssan torjuntaan kuin sen hoitoon. Sitrushedelmät ja siinä ohella appelsiini sisältävät paljon C-vitamiinia. Appelsiinien sesonki on nyt juuri parhaimmillaan ja kannattaakin poimia herkulliset appelsiinit välipalaksi, puristaa mehuksi tai nauttia ne vaikka smoothien joukossa. Appelsiinit sisältävät myös kaksi kolmasosaa kuitua joten ne ovat hyväksi suolistolle.

Yksi appelsiini sisältää keskimäärin 46 kcal.

Appelsiineistä elimistösi saa c-vitamiinia, kaliumia ja ne ovat lisäksi vähäkalorisia. Suosittelen nauttimaan appelsiineja ja c-vitamiinia jo ennaltaehkäisevästi, mutta jos flunssa on jo päällä on useiden tutkimusten runsas c-vitamiinin nauttiminen flunssan aikana lyhentää flunssan kestoa oleellisesti. C-vitamiinin tiedetään osallistuman myös kollageenin tuotantoon.

Muita c-vitamiinin lähteitä

Camucamu, Amlamarja, chian-siemenet, kotimaiset marjat, goji

Mun herkullinen välipalasmoothie sisältää mehukasta appelsiinia, vaniljaa sekä ripauksen mangososetta. Käytin soseena Bonnen sokeritonta mangososetta jota tulee käytettyä muutenkin esimerkiksi puuron ja rahkan tai jogurtin kera. Koska halusin välipalasta vähän tukevamman lisäsin sekaan vielä heraproteiinia. Markkinoilla on runsaasti myös hyviä kasvisproteiineja joita voi käyttää sen sijaan. Jos haluat smoothiesta oikein kuohkean suosittelen lisäämään heraproteiinin sekaan aina jäitä, se saa heran vaahtoutumaan paremmin.

 

Muistutuksena vielä eri heraproteiinilaaduista:

Heraproteiinit voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan:

1. Heraproteiinikonsentraatti on yleisin heraproteiinivalmiste. Se on yleisin jo edullisimman hinnankin tähden. Konsentraattiin jää valmistusmenetelmän tähden jäänteitä maitorasvasta ja -sokerista. Heraproteiinikonsentraatin proteiinipitoisuus on noin 75–80 %.

2. Heraproteiini-isolaatti on pidemmälle ja tarkemmin jalostettua heraproteiinia, jossa on pyritty poistamaan kaikki ylimääräinen rasva ja maitosokeri. Heraproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on noin 80–92 %.

3.  Hydrolysoitu heraproteiini. Hydrolysoinnissa heraproteiinin rakenne on hajotettu edelleen, jolloin proteiini on huomattavasti nopeammin imeytyvää. Hydrolysaatti voidaan valmistaa joko konsentraatista tai isolaatista.

 

Saatat olla kiinnostunut myös

TOP 6 Smoothiereseptit

Appelsiini smoothie

Ainekset (1 annos)

1/2 kpl
appelsiini
0,5 tl
vaniljajauhetta
0,5 dl
Bonne sokeritonta mangososetta
1,5 dl
vaniljasoijamaitoa ((tai muuta maitojuomaa))
1 scoop
vaniljaherajauhetta
1 dl
jäitä
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori appelsiini ja sekoita ainekset blenderissä pehmeäksi smoothieksi. Jos käytät heraproteiinia lisää sekaan jäitä niin saat lopputuloksesta entistä kuohkeamman! Nauti välittömästi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *