Helppo joulujäätelökakku

Jouluruoat ovat aika täyttäävää evästä eikä jälkiruoaksi useinkaan jaksa syödä enää mitään mahdottomia. (Ainkin itsellä tulee sitä jouluruokaa santsattua siihen malliin, että kun sitä kerran saa niin siitä myös nautitaan). Tämä kyseinen jälkkäriresepti on itsasiassa resepti jo mun nuoruusvuosilta. Muistan kun äiti pyysi keksimään jonkun jouluisen jälkiruoan ja tämä resepti syntyi jo silloin. Jotain reseptin kehittelijää minussa on siis tainut piillä jo nuorempana?!

Tämä kyseinen resepti on siitä helppo toteuttaa, että sen voi tehdä valmiiksi jo vaikka päivää, paria ennen joulua. Pohjana toimii vaniljajäätelö (valitse oma lempparisi) tällä kertaa käytin itse kokeilumielessä proteiinijäätelöä. – Ei lopputuloksen kannalta välttämätön (ja itseasiassa aika täyttävä vaihtoehto!) mutta valitsin tämän osittain myös siksi että kyseisessä jäätelössä oli vähiten lisättyä sokeria.

Joulun jälkiruokapöytään sopivan jäätelön voit valmistaa jo päivää, paria ennen tarjoilua

Jäätelön sekaan lisätään sitten jouluisia makuja: tässä mukana kanelia, piparimaustetta, kardemummaa seka piparinmuruja. Halutessasi voit käyttää reseptissä myös vaikkapa kuivattuja hedelmiä. Aikuiseen makuun sekaan voi lorauttaa myös pikku tilkan punssia tai rommia.

Jäätelön voi sitten laittaa kulhoon, vuokaan tai vaikkapa kuivakakkumuottiin uudelleen jäätymään. Tarjoiluvaiheessa pinnalle on lisätty marjoista keitettyä melbaa sekä mantelilastuja. Raikas jälkiruokavaihto joulun jälkiruokapöytään!

Hyvää joulua!
Joulujäätelö on raikas jälkiruoka

Ainekset (6 annosta)

1,5 l
vaniljajäätelöä
2 tl
kanelia
1 tl
piparimaustetta
0,5 tl
kardemummaa
1 kourallinen
pipareita murusteltuna
marjamelba
1,5-2 dl
marjoja (esim puolukoita ja vadelmia)
0,5 tl
vaniljajauhetta
1 rkl
hunajaa
pinnalle mantelilastuja n. 1 rkl, piparimurua, tuoretta minttua ja vadelmia
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Nosta jäätelö sulamaan hetkesi huoneen lämpöön. Se on sopivaa, kun on ”pehmismäistä”, mutta ei vielä täysin sulanutta. Leikkaa jäätelö paloiksi kulhoon ja lisää sekaan kaneli, piparimauste, kardemumma ja piparimuru. Kääntele mausteet ja pipari jäätelön sekaan lusikalla. Kaada jäätelö tämän jälkeen valitsemaasi kulhoon/muottiin. Laita pakastimeen jähmettymään uudestaan vähintään tunniksi.

Valmista marjamelba lisäämällä marjat kattilaan, lisää sekaan tilkka vettä sekä vanilja ja hunaja. Keitä kunnes marjat ovat pehminneet. Jäähdytä.

Ota jäätelö pakastimesta, kumoa se sopivalle tarjoiluastialle. Lisää päälle marjamelba ja mantelilastut. Tarjoa välittömästi.

 

*Halutessasi voit käyttää reseptissä myös pari rkl esim kuivattuja hedelmiä. Aikuiseen makuun sekaan voi lorauttaa myös pikku tilkan punssia tai rommia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *