Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Gluteenittomat riisipiirakat juhlapöytään

20160424_190759_s20160424_190826_s

Moilanen on tuonut tänä keväänä kauppoihin uudet gluteenittomat riisipiirakat. Sain tuotteita testattavakseni ja lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan miltä piirakat maistuvat ruiskuoren sijasta tattari- ja riisijauhoon tehtynä. Moilasen uudet gluteenittomat risiipiirakat ovat myös kananmunattomia, laktoosittomia eivätkä sisällä pähkinää. Näitä piirakoita löydät kauppojen pakastealtaista. Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi ne kannattaa sulattaa ensin huoneen lämmössä noin tunnin ajan jonka jälkeen ne voi paistaa uunissa herkullisen rapeiksi. Mikäli pidät pehmeistä piirakoista voi nämä piirakat lämmittää uunin sijaan myös mikroaaltouunissa. Kastoin paistetut piirakat vielä maito-voiseokseen. Ja kyllähän ne maistuivat. Riisipiirakat kuuluvat aika yleisesti juhlapöytään ja nyt kun koulunsa päättävät sekä muut kesän juhlat ovat edessä on hyvä idea tarjota juhlavieraille myös gluteenittomia piirakoita.

Moilanen antoi ruokabloggaajille myös ruokahaasteen kehitellä herkulliset päälliset riisipiirakoille. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin itselleni mieluisiin aika perinteisiinkiin päällisiin. Minun riisipiirakat maistuvat keitettyjen munien, tuoreen salaatin, retiisin sekä tomaattien kera, päällä vielä basillikaa.

Maito-voiseos

 • 1,5 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
 • 2 rkl Gheetä (kirkastettua voita)
 • ripaus suolaa

Lämmitä maito kattilassa ja lisää sekaan ghee sekä suola. Kasta paistetut/lämmitetut piirakat maito-voi seokseen heti paistamisen jälkeen ja nosta jäähtymään.

Gluteenittomat riisipiirakat, täyte

 • keitetty kananmuna ohueksi siivutettuna
 • ohueksi siivutettua retiisiä
 • pieniä (keltaisia) luumutomaatteja
 • tuoretta salaattia
 • basillikaa

20160424_190816_s

Tämä ja monta muuta ideaa kuinka tuunata riisipiirakoita löytyy muuten nyt Ruoka.fi sivustolta. Samalla voit osallistua äänestykseen, jossa jaossa kolme 100 euron lahjakorttia ruokakauppaan. Äänestysaikaa on 9.6.2015 saakka.

index

Kommentit (2)

 1. Signe

  Karjalanpiirakat ovat ihania! Ja parhaat tietysti itse tehtyjä, mutta kyllä Moilasenkin valikoimista mainioita löytyy. Itse olen tuskaillut, kun en enää ole pitkään aikaan löytänyt niitä maidottomia versioita. Olivat vihreässä pussissa. Eiköhän niitä tehdä enää ollenkaan? Yhtenä jouluna ostin kaupan pakastelaarista kaikki pussit, kun en ehtinyt ja jaksanut tehdä itse.

  • Terveelliset Herkut

   ai tuollaiset ovat minulta menneet täysin ohi?! Kannattaa varmaan laittaa Moilasellekin palautetta asiasta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *