Gluteenittomat laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Se aika vuodesta taas kun näihin ei voi olla törmäämättä jokaisella kauppareissulla, nimittäin laskiaispulliin! Kaivoin arkistojen aarteista tämän erittiäin toimivan ja hyväksi havaitun laskiaispullareseptin, miksipä sitä hyvää vaihtamaan?! Ohje pohjautuu tähän Arlan gluteenittomaan laskiaispullareseptiin . Reseptissä olevan valkoisen sokerin vaihdoin huomattavasti terveellisempään vaihtoehtoon eli kookospalmusokeriin. Ja tavallisen voin korvasin gheellä (kirkastettua voita). Oi nam!! Näistä tuli kyllä niin hyviä!! Väliin laitoin vielä soijavispiä sekä soseutettua vadelmaa.. aaaahhhhhh. Laskiaispullat on mun heikkous (korvapuustien jälkeen) ja onneks laskiainen on vaan kerran vuodessa. Anyway pullista tuli niin hyviä, että kelpasi meidän pullapojallekin (ilman kermavaahtoa ja hilloa). Semmoinen ainoa miinus täytyy vain sanoa että nämä pullat täytyy syödä ehdottomasti samana päivänä kun ne teet, sillä ne todellakin kuivuvat ja kovettuvat jääkaapissa, jopa yhdessä päivässä. Itse tein puolikkaan taikinan, mutta tässä kokonaisuudessaan Arlan oikea resepti korvattuna siis ennenmainituilla.

 

 

Gluteenittomat laskiaispullat ilman valkoista sokeria

Ainekset (6 annosta)

75 g
gheetä
2,5 dl
kauramaitoa
25 g
hiivaa
3/4 dl
kookospalmusokeria
0,5 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
0,5 rkl
psylliumkuitujauhetta
7 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
1 kpl
1 vatkattu kananmuna voiteluun
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat, psylliumkuitu-jauhe ja 6 dl jauhoja. Noudata jauhoseoksen pakkauksessa olevia ohjeita. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C:een. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä 12 pyöreää pullaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *