Gluteeniton rahkamustikkapiirakka itsenäisyyspäivän kunniaksi

Ihanaa joulukuun alkua! Täällä joulufiilistelyt on aloitettu jo pystyttämällä joulukuusi ja voi kuinka kaunis se onkaan taas omassa loistossaan. Ostin viime vuonna elämäni ensimmäisen tekokuusen, Plantagenistä. Ihastuin kuusen huurteiseen ilmeeseen ja kyllä se edelleenkin näyttää omaan silmääni varsin kauniilta. Tässä kuussa lupaan jakaa useammankin herkullisen jouluun soveltuvan reseptin.

Ihan alkuun päästään juhlistamaan itsenäisyyspäivää ja mikäs sen kotimaisempaa kuin tehdä herkullinen piirakka kotimaisista mustikoista ja kaurasta. Resepti on hyvin vähäsokerinen, ja siinä maistuu vaniljarahka ja mustikat tietysti pääroolissa.

Tässä rahkapiirakassa mustikat saavat maistua piirakan pinnalla, vaniljainen rahkaseos on kaurapohjan ja mustikoiden välissä.

 

Gluteeniton rahkamustikkapiirakka

Ainekset (20 annosta)

Gluteeniton piirakkapohja
2,5 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl
mantelijauhoja
2,5 rkl
kookossokeria
50 g
voita /gheetä (huoneenlämpöisenä)
1 kpl
kananmuna
Rahkaseos
2 prk
Profeel vaniljanmakuista rahkaa (a' 175g purkki)
2 kpl
kananmunia
1 tl
kanelia
pinnalle
4-5 dl
pakastemustikoita
1 rkl
peruna-/maissijauhoja
1 rkl
kookossokeria
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Valmista ensin pohja sekoittamalla kookossokeri, kaurahiutaleet ja mantelijauhe kulhossa. Lisää sekaan munat sekä huoneen lämpöinen voi/ghee. Sekoita taikinaksi ja painele voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle (käytin n. 26 cm halkaisijan vuokaa).

Sekoita tämän jälkeen rahka, kananmunat ja kaneli kulhossa. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Sekoita mustikoiden sekaan perunajauho, sekä halutessasi ripaus kookossokeria.

Paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 40-45 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *