Gluteeniton porokranssi pikkujouluihin!

Tip-tap-tip-tap pikkujouluaika käy kiivaimmillaan! Fetajuusto-pororouhe-basillika ja itse tehty kevennetty tuorejuustotyyppinen levite sopivat kuin nenä päähän tähän makukomboon joka soveltuu erinomaisesti illanistuijaisiin naposteltavaksi. Halusin tehdä naposteluista gluteenittomia, joten käytin gluteenittomia pehmeitä tortillalettuja pohjana, jonka päälle valmistin täytteen. Letut rullalle ja terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi kiekoiksi. Nämä kiekot voi koota suurelle tarjoilulautaselle esimerkiksi salaattipedin päälle ja voila’ sulla on näyttävä herkku illan istujaisiin!

Letut voi valmistaa vaikkapa jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi ja leikata annospaloiksi tarjoilupäivänä.

Letun päälle siis ensin tuorejuusto, kuvassa näetkin tuon käyttämäni pororouheen. Näitä löytyy ihan normi kauppojen kylmähyllyltä, tykkään kovin (soveltuu hyvin myös esimerkiksi sosekeittoihin!)

Ja tässä täytteillä!

Gluteeniton porokranssi

Ainekset (36 annosta)

"Tuorejuusto"
1,5 dl
rahkaa
2 rkl
voita/margariiniä (pehmennettynä)
1,5 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
fetamurua
1/2 kpl
punasipulia (pieneksi pilkottuna)
1 ripaus
mustapippuria
Lisäksi tarvitset
6 kpl
gluteenittomia tortillalettuja
1 nippu
tuoretta basillikaa
1 pss
pororouhetta 150g
5-6 kpl
tomaatteja (koristeluun)
1 nippu
salaatinlehtiä (koristeluun)
1/2 kpl
punasipulia (koristeluun)
10 kpl
kurkkusiivuja (koristeluun)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

valmista ensin tuorejuusto ohjeen mukaan sekoittamalla ainekset sekaisin ja lisäämällä sekaan fetamuru sekä pieneksi pilkottu sipuli. Levita tuorejuusto tortillalettujen päälle, ripottele tuorejuuston päälle pororouhetta sekä pieneksi pilkottua basillikaa. Kääri lettu rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Kokoa annospalat kranssin muotoon isolle tarjoilulautaselle salaattipedin päälle. Koristele pienillä tomaateilla, basillikan lehdillä, punasipulilla ja kurkulla.

Ainekset

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *