Gluteeniton myslipatukka – raakavalkosuklaa kuorrutteella

 

20150503_184323

Olen jäänyt aivan koukkuun itsetehtyyn mysliin. Mysliä tulee ripsautettua aina rahkan- tai luonnonjogurtin päälle. Ai että paahdetut siemenet, pähkinät ja kaurahiutaleet voivatkin maistua hyvältä! Täältä näet aiemman reseptini itsetehtyyn gluteenittomaan mysliin. Hyvää siis sellaisenaankin, mutta hankala kuljettaa mukana 🙂

20150411_131535

AJattelin tehdä myslistä myslipatuikoita, joita voin kuljettaa vaikka töihin evääksi. Resepti on äärimmäisen helppo ja siitä tuli noin 6 kpl myslipatukoita. Patukoiden pinnalle tein raakavalkosuklaa kuorrutteen.

Ainekset:

  • n. 2,5-3 dl mysliä ohje täällä
  • 1 muna
  • n. 1-2 rkl makeutusta (hunajaa, vaahterasiirappia, tai agave-/riisisiirappia)
  • 1 rkl kookosöljyä

Raakavalkosuklaa kuorrutus

  • n. 0,5 kaakaovoita
  • makeutusta n. 1 rkl

Sekoita mysli, muna, makeutus ja kookosöljy sekaisin. Muotoile patukoiksi ja paista uunissa n. 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Ota uunista ja jäähdytä. Valmista kuorrutus: Sulata kaakaovoi vesihauteessa varoen (että lämpötila ei nouse yli 42 asteen), lisää makeutus. Sekoita hyvin ja kaada kuorrutus patukoiden päälle. Laita hetkeksi kylmään jotta kuorrutus jähmettyy. Nauti!

Jos muuten haluat kokeilla muita patukkareseptejäni niin täältä löytyy makeat ohjeet Snickersiin sekä kookoksen ystäville Bounty Raakasuklaapatukoihin. TESTAA NÄMÄ!

20150225_134223 2014-06-11-18-49-54

 

Kommentit (4)
  1. Onpa ihanan näköisiä herkkuja. Tänään törmäsin ensimmäistä kertaa blogiisi ja selasin sen kerralla lopusta alkuun! 🙂

    1. Terveelliset Herkut
      25.5.2015, 10:01

      Kiitos, kiva jos tykkäsit Bee! 🙂

  2. Hei paljon tuota kaakaovoita laitetaan? 0,5 dl? 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *