Frozen yogurt, inspired by B&J’s

20160424_19123920160424_191148

Onko täällä muita jäätelöfaneja? Kesää kohden pakastealtaat alkavat taas täyttyä herkullisilla jäätelöuutuuksilla, Benkku Jerryt ovat oman uskollisen kannattajaryhmän suosikkeja vuodesta toiseen, heidänkin valikoimansa on täydentynyt uutuusmauilla kuten kreikkalaisella jogurttijäätelöllä, josta tämänkertainen kokeiluni on saanut inspiraationsa. Harmi että suurin osa näistä jäätelöistä sisältää kaloreita, sokeria, rasvaa ja lisä- ja säilöntäaineita vähintään viikon ellei kuukauden tarpeen verran. Kuten esimerkiksi yksi Greek style Frozen yogurt purkki sisältää yhteensä 50 palaa sokeria!

Kreikkalainen jogurtti, hunaja ja saksanpähkinät. Toimii. Kermaisuutta lähdin täydentämään vielä tilkalla kookoskermaa, ei ole välttämätön kokonaisuuden kannalta mutta antoi mielestäni pikantin loppusilauksen tälle herkulle. Jos haluat marjaisampaa makua, laita sekaan 1 dl mansikoita tai mustikoita. Paras mahdollinen pehmeä lopputulos syntyy toki jäätelökoneessa, mutta jäätelön voi pakastaa pienessä rasiassa ja käydä sitä välillä hämmentämässä lusikalla, kunnes haluttu lopputulos on saatu.

Jogurttijäätelö saksanpähkinöillä ja hunajalla

 • 2 dl kreikkalaista jogurttia
 • 1 dl kookoskermaa
 • 0,5 tl vaniljajauhetta (tai puolikas vaniljatanko)
 • 0,5 dl saksanpähkinöitä (rouhi tarvittaessa hieman pienemmäksi)
 • 1-2 rkl hunajaa

20160424_191210

Kommentit (3)
 1. 50!? Huhhuh! Täytyy taas kelien lämmetessä alkaa kehittelemään lapsille näitä parempia vaihtoehtoja. Yksi meidän lemppari on mansikka-banaani-sorbetti.

 2. Hyvältä vaikuttaa ja kokeiluun menee. Melkoisella ruokavaliolla kyllä elät, jos yksi b&j sisältää viikon – tai jopa kuukauden – kalorit ja rasvat.

  1. Terveelliset Herkut
   28.4.2016, 09:54

   No tämä ei ollut viestin tarkoitus, halusin vain nostaa esille kuinka paljon sokeria yksi purkki sisältää, lisä- ja säilöntäaineista puhumattakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *