Feta-grillilohi

Nyt kun grillikausi alkaa niin sanotusti olla kuumimmillaan on hyvä hetki koota ideoita grilliin!

Tän hetken must juttu fetajuusto toimii todellakin monella tapaa grillattuna. Viimeksi itse sipustelin fetajuustoa lohen pintaan kun laitoin fileen grilliin. TOIMII näinkin! Lohen grillausta puoltaa myöskin ulos jäävät tuoksut, tuntuu että jokaisen paistokerran jälkeen kalan tuoksu leijailee asunnossa ainakin päivän tai pari. Käytin paistamisessa vuokaa, jotta kalasta valuva rasva ei valu grilliin. Filettä ei tarvitse kääntää grillauksen aikana, kannattaa kuitenkin tarkistaa välillä tilanne ettei grilli pääse esimerkiksi kuumumaan liikaa. Jos sinulla on käytössäsi ihan paistomittari on 170-180 astetta sopiva lämpötila.

Lohen kanssa grillissä valmistuivat maissit ja herkkusienet jotka tuorejuustotäytteen sijaan täytin hummuksella, tomaatilla ja sipulillä, raikas vaihtoehto joka menee toistekin kokeiluun.

Hummus herkkusienet maistuvat erinomaisesti lohen kera
Fetajuustomuru maistuu grillatun lohen kera

Feta-grillilohi

Ainekset (5 annosta)

500 g
lohifilettä
1 ripaus
suolaa ja mustapippuria
2-3 oksaa
timjamia
1 dl
fetajuustoa
25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Ripottele lohifileen pintaan suolaa, mustapippuria sekä muutama oksa timjamia. Murustele fetajuusto ja lisää muru lohen pintaan. Grillaa miedolla-keskilämmöllä grillissä kunnes file on kypsää.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *