Helppo ja nopea lämpimien päivien lounas

Huhhellettä! Mun lomakausi on ohi ja paluu töiden ääreen tapahtui maanantaina. Loma oli oikein onnistunut, joskin se oli aivan liian nopesti. Ehkä saan vielä aikaiseksi jonkinlaisen lomakoosteen, mutta just nyt näillä helteillä ei tee mieli viettää yhtään enempää aikaa koneen ääressä, kuin ei myöskään tee mieli hikoilla enempiä keittiössä.

Lämpimillä keleillä maistuu nopeasti valmistuva helppo lounas, kokeile munakasta kotimaisista kasviksista!

Mun kesäpäivän lounas on pikaisa munakas jääkaapin löydöistä. Käytännössä siinä kannattaa käyttää mitä tahansa kotimaisia kasviksia, nehän on just nyt parhaimmillaan! Niimpä myöskään ei haittaa vaikka ne jäävät hieman napakoiksi itse munakkaan seassa. Maistuu!

Ja sulle jos satut onnellisesti vielä olemaan lomalla nauti! Rentoudu, käy uimassa, muista nauttia tarpeeksi nesteitä näillä helteillä ja muista aurinkorasva!

Munakas kotimaisista kasviksista

Ainekset (1 annos)

2 kpl
kananmunia
0,5 dl
maitoa
1 ripaus
suolaa ja mustapippuria
(1 rkl öljyä paistamiseen)
1 kpl
lehtikaalin lehti (ruodot poistettuna ja pieneksi revittynä)
3-4 kpl
minitomaatteja
4-5 kpl
herneenpalkoja
1 kpl
kesäsipuli
1 rkl
fetajuustoa muruina
(2 rkl jalopenoja)
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sekoita lasissa kananmunien rakenne rikki haarukalla, lisää maito ja mausteet. Paista pannulla, keskilämmöllä. Työntele puulastalla munakasta reunoilta pannun keskustaan päin, lisää kasvikset ja lisää hetkeksi kansi. Tarjoa heti lämpimänä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *