Stressitohtori
Stressitohtori

Blogista

Tervetuloa blogiini!

Olen erityisen kiinnostunut stressistä ja mielekkään elämän aineksista. Kiinnostukseni stressiin on todennäköisesti peräisin omasta stressiherkkyydestäni. Olen elävä esimerkki siitä, että vaikka ihminen kuormittuisi stressistä helposti, stressin säätelyä voi oppia ja kuormittumista on mahdollista vähentää.

Pitkittyneellä stressillä on vaikutuksia niin kehon kuin mielen terveyteen. Tiedämme, että stressi edesauttaa useiden eri sairauksien puhkeamista ja pahentaa jo olemassa olevia. Ennustan, että tunnemme vasta jäävuoren huipun.

Koska stressi on myös hyvä asia ja sen kanssa on joka tapauksessa vietettävä yhteiseloa, sitä pitää opetella säätelemään. Jotta löytäisi tasapainon levon ja kasvun välillä.

Vaikka stressi on suurelta osin mielen asia, se on aina myös fysiologinen reaktio kehossamme. Elimistömme reagoi monella tavalla stressiin. Kehon kannalta on tärkeää, että stressireaktioista palautuu ja että stressi on vain lyhytkestoista.

Stressin säätelemisessä ja mielekkään elämän rakentamisessa kaiken alku ja juuri on opetella tuntemaan itsensä. Kukaan muu ei elä sinun mielessäsi ja kehossasi eikä kukaan muu tiedä, mikä tekee juuri sinun elämästäsi mielekkään.

Sanna Leino

Seuraa blogia: Facebook, Blogit.fi tai Bloglovin`

Voit myös lähestyä minua suoraan sähköpostitse: stressitohtori@gmail.com