Introverttikin kaipaa omaa heimoa

Yleinen virheellinen käsitys introverteista on se, että he haluavat vain olla yksin. Vaikka introvertti tarvitsee aikaa itsekseen oloon, se ei tarkoita, ettei hän kaipaisi ympärilleen ihmisiä. Introvertti voi yhtä lailla kokea yksinäisyyden tunnetta.

Miten introvertti voisi löytää oman heimonsa?

Yhteiset kiinnostuksen kohteet

Yksi vaihtoehto on tutustua ihmisiin, joilla on samat kiinnostuksen kohteet. Introvertti jos kuka nauttii keskusteluista, joissa pääsee käsiksi itseä kiinnostaviin aiheisiin. Silloin kyseessä olevasta aiheesta voi jutella syvemmin ja sitä voi pohdiskella eri näkökulmista toisen kanssa.

Yhteisen kiinnostuksen kohteen myötä voi myös kuin huomaamatta verkostoitua. Verkostoituminen ei tunnu väkinäiseltä tai pinnalliselta edes introvertille, kun on aidosti jokin yhdistävä tekijä toisen kanssa.

Toiset introvertit

Introvertti voi saada uskomattoman paljon tukea toisista introverteista. On huojentavaa, kun joku ymmärtää, miksi tiettyjen asioiden tekeminen voi tuntua kuormittavalta tai millaisia yhteentörmäyksiä saattaa tulla ihmissuhteissa. Esimerkiksi netistä voi löytää introverttien ryhmiä, joihin on helppo osallistua. Ryhmistä saattaa löytää ihmisiä, joihin haluaa tutustua myös kasvokkain.

Joskus jopa lukemalla kirjoja tai artikkeleita introversiosta voi saada kokemuksen, että ei ole yksin ja ainoa, jolla on valtavirrasta poikkeavia tapoja ja tarpeita.

Ihmissuhteet, joissa voi olla oma itsensä

Mitkä tahansa ihmissuhteet voivat muodostaa heimon, kuten perhe, sukulaiset, ystävät, työkaverit. Tällaisen ryhmän sisällä on usein hyvin erilaisia ihmisiä ja erilaisia kiinnostuksen kohteita.

Jotta jostain ihmisryhmästä muodostuisi introvertille oma heimo, siinä tulisi toteutua ainakin yksi asia: heimon sisällä ei tarvitse esittää jotain mitä ei ole eli introvertin pitäisi tulla hyväksytyksi ryhmän sisällä omana itsenään.

Lue myös:

Introvertti voi sulkeutua stressaantuneena

Turvallinen ilmapiiri tukee hyvinvointia

Introvertin tarve yksinoloon ei ole kiinni ihmissuhteesta

Seuraa Stressitohtoria Facebookissa

introvertin ihmissuhteet

Kuva: Vinit Vispute

hyvinvointi ihmissuhteet yksinaisyys mieli
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *