Yksilöllinen palvelu: kampaajien vastaisku?

Kävin testaamassa Wellan Couture Color -palvelun helsinkiläisessä a.k.a. Luova -kampaamossa. Couture Colorin idea on tarjota asiakkaalle yksilöllinen kampaajakokemus ja räätälöidä jokaiselle juuri hänen toiveisiinsa, persoonaansa ja tyyliinsä sopiva väri.

Istahdan kampaamotuoliin hieman huolestuneena. Minulla on melko pitkät, ruskeat hiukset, ja olen oikeastaan aika tyytyväinen niihin. En tahdo suurta muutosta, enkä missään nimessä värjätyn näköistä päätä.

Ennen
Ennen

A.k.a Luovan omistaja ja kampaajamestari Tuula Jääskeläinen nyökyttelee ymmärtäväisesti. Hänenkin mielestään kylmä ruskea sopii minulle hyvin, eikä sitä kannata lähteä muuttamaan radikaalisti. Hän ehdottaa, että väriä kiillotetaan ja hiuksiini tehdään hieman raitoja vapaalla kädellä. Raitoja ei tehdä päällimmäisiin hiuksiin, vaan niiden alle, jotta ne näyttävät mahdollisimman luonnollisilta eivätkä tule liikaa esiin.

Couture Color -konseptiin kuuluukin oleellisena osana asiakkaan konsultointi. Siinä kampaaja pyrkii määrittämään, minkälainen hiustenvärjääjä asiakas on ja millainen hän on tyyliltään. Väriä ryhdytään miettimään sen pohjalta.

Minut Tuula määrittää aivan oikein klassisen ja luonnollisen välimaastoon. Tahdon hiusteni olevan kauniit ja näyttävät, mutta pariisilaishenkisen huolettomat. Ennen kuin ehdin sanoa mitään, Tuula kommentoikin, että minussa on jotain ranskalaistyylistä. Ja että hän näkee minut Lumikkina, eli hiusteni kuuluu olla tummat ja huulissa punaista huulipunaa. Hauskaa on, että täysin samat sanat on sanonut eräs meikkaaja vain pari viikkoa aiemmin – ja samoin ajattelen itse. Mielestäni yksi kauneusammattilaisen tärkeimmistä ominaisuuksista onkin asiakkaan ymmärtäminen ja taito korostaa hänen parhaita puoliaan.

Juuri näillä keinoilla kampaajat voivatkin nyt erottua. Kun ihmiset säästävät ja värjäävät hiuksiaan kotona, kampaamosta on saatava jotain, jota kotona ei saa. Ammattilaisen tekemä konsultaatio ja juuri minun tyylini osaksi suunniteltu kampaus ovat sellaista lisäarvoa, joka saa minut menemään kampaajalle kotivärjäyksen sijaan. Ja onhan ammattilaisen käsissä turvallinen olo.

Vaikka sana raidat aiheuttaa minussa epämiellyttävän ajatuksen takavuosien paksuista folioraidoista, en silti ole hetkeäkään oikeasti huolissani. Olen melko varma, että Tuula on ymmärtänyt, mikä minun päähäni sopii.

jälkeen

Jälkeen

Ja niin hän onkin. Kun parin tunnin hemmotteluhetken jälkeen katson peiliin, näen edelleen itseni ja minun näköiseni hiukset. Ne ovat hieman tummemmat, kiiltävät hurjasti ja kun tarkkaan katsoo, niissä huomaa raitoja, jotka näyttävät auringon vaalentamilta.

Täydellistä.

Terveisin, Anna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *