Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Vielä ehdit: tee juhlameikki vuoden parhailla tuotteilla

Valitsimme vuoden parhaat meikit

Haluatko kauniin meikkipohjan? Tutustu vuoden 2017 parhaaseen meikkivoiteeseen, poskipunaan, korostustuotteeseen ja peitevoiteeseen sekä lue tuomariston perustelut!

Paras meikkivoide: Chanelin Les Beiges Healthy Glow Foundation 63,70 e

Meikkivoide peittää ihon virheet, tasoittaa pintaa ja antaa hehkua mutta näyttää luonnolliselta. Ei vaadi puuteria päälleen, muttei silti tee ihosta elottoman mattaa. Pehmeä, kosteuttava ja riittoisa koostumus levittyy tasaisesti myös sormilla. Voide ei korosta juonteita eikä huokosia. Aurinkosuojakerroin 25 on kiitettävän korkea. Todella hyvä, raikas tuoksu. Lasisesta pumppupullosta saa oikean määrän helposti. Kahdeksan sävyä.

Tämä meikkivoide nousi tuomariston suosikiksi, vaikka päteviä ehdokkaita oli monta. Se on monipuolisesti hyvä ja sopii monen ikäiselle.

Olen käyttänyt sitä viitenä päivänä viikossa yli puoli vuotta. Arvostan sen luomaa vaikutelmaa: iho ei näytä liian meikatulta vaan tasaisen väriseltä ja hehkuvalta. Tuote ei ole pettänyt kertaakaan, oli sää tai stressitaso mikä tahansa. Meikki on juuri sopivan hoitava: se pitää ihon kauniin kosteutettuna muttei tee siitä kiiltävää.

Moni pitää varmasti tätä tuotetta kalliina. Laadusta kannattaa kuitenkin maksaa, sillä meikkipohja on iso osa kokonaisuutta. Erityisen tärkeä hyvä meikkivoide on, jos kärsii iho-ongelmista tai ikääntymismuutokset häiritsevät. Usein laadukkaat versiot ovat riittoisia, kuten tämäkin.

Itselleni meikkivoide on nykyään tärkein meikki. Etenkin väsyneinä ja kalpeina aamuina se pelastaa paljon – eikä sen tuomasta hyvästä olosta halua tinkiä.

Paras meikkivoide on Chanelin Les Beiges Healthy Glow


Paras poskipuna: Lancômen Cushion Blush Subtil 45 e

Tyynyyn imeytetty nestemäinen poskipuna piristää ilmettä ja näyttää luonnolliselta. Sitä on helppo käyttää vipalla tai siveltimellä. Nestemäinen koostumus levittyy ilman näkyviä rajoja eikä vaadi häivytysurakkaa. Ei korosta juonteita eikä huokosia. Koostumus viilentää ihoa ihanasti ja kosteuttaa. Kuusi onnistunutta sävyä.

Tämän poskipunan ehdoton valtti on helppous. Sillä on hyvä aloittaa poskipunan käyttö! Tyynyyn imeytetyllä värillä on lähes mahdoton epäonnistua kiireessäkään. Itse levitän sen iholle viistolla poskipunasiveltimellä: muutama painallus tyynyyn, sitten väri pallomaisesti poskipäille ja nopea häivytys. Koostumus on armollinen monenlaiselle iholle, koska se ei kaivaudu huokosiin eikä ryppyihin.

Viilentävä vaikutus on aika kiva aamun kiireissä ja kesällä. Parasta on silti luonnollinen hehku, jonka puna tuo kasvoille silloinkin, kun sitä ei luonnostaan tahdo löytyä. Muista, ettei rasiassa rajulta näyttävä väri ole sitä kasvoilla. Kokeile vaaleaa pinkkiä: se on iholla maltillisempi kuin tyynyssä, ja sävy piristää tehokkaasti väsynyttä ilmettä!

Paras poskipuna on Lancômen Cushion Blush Subtil

Paras korostustuote: Lumenen Invisible Illumination Nordic Light Valopisarat Shimmering Dusk 29,90 e

Kotimainen, hileetön korostusvoide antaa kasvoille luonnollista hehkua. Valkoinen neste sulautuu kaikkiin ihonsävyihin ja näyttää luonnolliselta. Tämän voi levittää meikin alle tai päälle. Lasisesta pipettipullosta on vaivaton annostella.

Strobing- eli korostustrendi on melkein yhtä iso kuin contouring eli varjostus. Ja kyllähän valo tekee hyvää kasvoille, kun sitä käyttää oikein! Tämän tuotteen käyttö on helppoa, koska diskopallovaikutelman vaaraa ei ole. Valkoisuus kaikkoaa, kun nesteen levittää iholle. Luonnollisuutensa vuoksi se sopii hienosti myös arkimeikkiin.

Itse pudotan  muutaman pisaran meikkiä kämmenselälle ja taputtelen sormilla iholle. Hyvä perussääntö on käyttää sitä niihin kohtiin, joihin valo osuu luonnostaan: otsan korkeimpiin kohtiin, poskipäille, nenänvarteen, kulmaluille, amorinkaareen ja leuankärkeen. Käytä pieni määrä ja tarkista lopputulos luonnonvalossa.

Kokeile myös meikkivoiteen seassa, pari tippaa riittää. Jos sinulla on hyvä iho, sekoita pari tippaa kosteusvoiteeseesi!

Paras korostustuote on Lumenen Invisible Illumination Nordic Light Valopisarat Shimmering Dusk

Paras peitevoide: Diorin Fix It Colour 2-in-1 Prime & Colour Correct 42,80 e

Ihon sävyä tasoittava puikko, jolla voi pohjustaa meikin ja vaalentaa huulten luonnollista sävyä huulipunien alla. Saatavilla on neljä sävyä: Keltainen ja aprikoosi kätkevät tummat silmänaluset ja häivyttävät pigmenttilaikkuja. Vihreä peittää näppyjä, couperosaa ja verisuonia sekä silmänympärysten punoitusta. Sininen raikastaa sameaa ihoa ja sopii korostusväriksi. Kaikki värit levittyvät hyvin ja sulautuvat kauniisti ihoon. Voidetta on näppärä annostella puikosta. Sen keskellä on tasoittavaa voidetta, jolla voi pohjustaa ihon, silmäluomet ja huulet. Aine häivyttää huokosia ja juonteita. Monikäyttöinen ongelmanratkaisija!

Ihon virheiden peittäminen on vähän samanlaista puuhaa kuin siivoaminen. Se ei ole aina se kivoin tehtävä, mutta kun on hyvät välineet, lopputulos palkitsee. Nämä peitepuikot voittivat, koska ne tarjoavat toimivan täsmäratkaisun moneen pulmaan. Niitä on helppo käyttää, eikä jälkikäteen tarvitse miettiä, peittyikö punoitus tai sinerrys vai ei.

Kiinnostava lisäominaisuus on se, että puikoilla voi muuttaa huultensa luonnollista väriä tiettyä huulipunaa varten. Jos on tummahuulinen ja haluaa oikein vaaleanpunaisen tai nuden huulimeikin, voi omaa pigmenttiä taittaa sävyillä vaaleammaksi.

Koostumus on riittoisa ja hoitava. Esimerkiksi silmänalusten tummuutta peittäessä ei tarvitse jännittää, korostuuko kuivuus tai rypyt. Keltainen sopii tähän tarkoitukseen vaalealle iholle ja aprikoosi tummemmalle oliivi-iholle.

Paras peitevoide on Diorin Fix It Colour 2-in-1 Prime & Colour Correct

Mikä on sinun paras meikkipohjavinkkisi? Innostuitko jostain tuotteesta?

Ystävällisin terveisin,

Hanna, tuomariston jäsen

Tuomaristoon kuuluivat minun lisäkseni toimituspäällikkö Mari Karsikas, kosmetiikkaan erikoistunut toimitussihteeri Anna Kauhala ja päätoimittaja Ulla Veirto.

Kuvat: Fotolia ja Toni Härkönen

Lue myös: Viime hetken lahjavinkki: vuoden parhaat silmämeikit

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *