Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Vastenmielisin kotityö: hiustenpesu!

Minun pienessä taloudessani ylivoimaisesti vastenmielisin kotityö on hiustenpesu. Pesen tuhat kertaa mieluummin vaikka ikkunat!

Tukanpesu on tylsää ja hirveän vaivalloista, eikä lopputulos oikein koskaan miellytä.

Ensin pitää kastella hiukset perusteellisesti eli liottaa minuuttikaupalla. Sitten pitäisi osata ottaa sampoota vain euron kolikon kokoinen annos ja vaahdottaa se hellävaraisesti. Ei saisi pestä latvoja eikä hangata liian väkivaltaisesti. Usein sampoota hulahtaa liikaa ja kiireessä tulee pestyä ronskisti. Vaikeaa!

Erityisen piinallinen on hoitoainerumba. Ensin sävyttävää, tukan keltaisuutta taittavaa vaahtoa. Sitten se tavallinen hoitoaine, jonka pitäisi sekä kosteuttaa, korjata että tuuhentaa. Ei sellaisia hybridejä edes oikein ole. Sitten Olaplexiä (jota käytän tietoisesti väärin mutta hyvin tuloksin) ja varovainen selvitys harvalla kammalla. Latvoihin pitäisi vielä jaksaa sipaista jotain tuhtia naamiota. Huoh! Pahinta on värjöttely suihkussa: moni tuote vaatii ainakin 10 minuutin vaikutusajan.

Hiuslaatuni ei myöskään ole parhaimmillaan ihan puhtaana. Tukkaa on todella paljon, mutta yksittäinen hius on hento ja vuosien vaalennuksen jäljiltä veltto. Pesun jälkeen hiukseni ovat liukkaat ja vaikeat hallita.

Koska en ole valmis leikkauttamaan pitkää tukkaani, olen sinnikkäästi pidentänyt pesuväliä ja päässyt ilahduttavaan kerran viikossa -tahtiin. Aiemmin saatoin pestä hiukset joka päivä, koska treenasin ja hikoilin paljon. Ammattilaisten mukaan tästä ei ole haittaa, jos aineet ovat hyvät. Itse olen eri mieltä. Päivittäinen pesu vei aikaa ja kalliita tuotteita sekä nakersi vaalennettujen hiusteni kuntoa.

Ennen kummastelin, miten joku voi pestä hiukset vain kerran viikossa. Pidin sitä myös hieman ällöttävänä ja epähygieenisenä. En enää. Sitkeän väsytystaistelun jälkeen hiuspohjani ei enää rasvoitu kuten ennen.

Jos en pidä märkäpesusta, suorastaan rakastan kuivapesua! Käytän paljon kuivasampoota. Se antaa kaipaamaani rakennetta ja tuuheutta – ja loppuviikosta myös ”puhtautta”.

Olen reilusti jauhoisten suihkeiden ystävä. Blondina minun ei tarvitse pelätä, että valkoinen jauhe erottuu hiuksista. Hiuslakkamaisen kevyet suihkeet eivät anna riittävästi volyymiä.

Tässä viisi suosikkiani:

 1. Batiste: loistava koostumus ja riittävän kova paine. Mitä äänekkäämpi kuivasampoopullo, sitä tehokkaammin se kuohkeuttaa ! Monta ihanaa tuoksua ja kauniit pullot.
 2. Klippoteket Styling Dust Spray 9: Riittävän jauhoinen kuivasampoo, joka antaa runsaasti volyymiä.
 3. Moroccan Oil Light Tones. Tehokas painepesurimainen pullo! Hyvä, kuohkeuttava koostumus ja ihana tuoksu.
 4. Swiss O Par Frottee: Ensimmäisiä kuivasampoita, joihin ihastuin, eikä tenho ole haihtunut. Pullo on sympaattisen vanhanaikaisen näköinen, mutta suihke toimii loistavasti!
 5. Klorane: Apteekin lahja meille lättätukille. Saatavilla sekä puuterina että suihkeena, itse suosin jälkimmäistä. Todella hyvä.

Kuinka usein sinä peset hiuksesi? Oletko keksinyt hyviä keinoja pesuvälin pidentämiseen?

Terveisin, Hanna

Kuva Fotolia

Kommentit (2)

 1. Carina Blomqvist

  Sama juttu. Varsinkin kun on pitkät hiukset, niin jokainen pesu kerta on oma operaationsa. Yritän pitkittää. Latvat näyttävät hyviltä pitkään, mutta juuret rasvottuu…

 2. Tuula

  Minä pesen hiukset pari kertaa viikossa, käytän hiuspuuteria pesujen välillä. Kun on kaikenlaisia kroonisia kipuja, niin ei kerta kaikkiaan aina jaksa. Joskus haen saunasta jakkaran ja istun siinä, kun huuhtelen ja laitan hoitoaineen ja kampaan. Sitten on vielä kuivaus, joka on pakko tehdä aika hyvin, kun on luonnontaipuisat hiukset, eivätkä ne enää iän myötä ole kivat kiharat vaan olen kuin peikko, jos en ensin föönaa ja sitten suorista, siinä on taas oma työnsä. Hiukset jos jäävät kosteiksi, niin menevät kaiken maailman sykkyrälle. Onneksi on nämä nykyajan tyvikohottajat ja kuivapesut 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *