Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Valkaiseeko musta hammastahna hampaat?

Miten valkaisen hampaat kotona?
Saako hampaat valkoiseksi mustalla hammastahnalla?

Suora vastaus otsikon kysymykseen: riippuu siitä, mitä odotat valkaisulta.

Anna kun selitän.

Minun hammasluuni on hieman keltaiseen taittava, kuten niin monella muullakin. En ole koskaan harkinnut valkaisemista (liian kallista, vaivalloista ja on muitakin hammasongelmia, jotka voisi hoitaa sitä ennen), mutta valkaisevia tahnoja olen kyllä kokeillut vuosien aikana.

Ne kaikki ovat tuttuja: hankaukseen perustuvat, kemiallisen reaktion tekevät ja sinisyydellään optisen harhan luovat.

Mitään mullistavia muutoksia en ole koskaan havainnut. Toisaalta en ole koskaan myöskään kuvannut hampaistani ennen- ja jälkeen-kuvia. Niistä ehkä olisi voinut nähdä joitakin muutoksia.

Puoli vuotta sitten alaetuhampaisiini ilmestyi tummia viiruja. Syytän kahvia ja teetä. Yritin saada niitä pois perinteisellä valkaisevalla tahnalla, mutta mitään vaikutusta ei ollut.

Siksi päätin antaa mahdollisuuden mustalle Warpaint-jauheelle. Se siis ei ole tahnaa vaan hilettä, jota otetaan kosteaan hammasharjaan. Se lupaa poistaa värjäytymiä imemällä niitä itseensä. Jauhe on tehty kookoksen kuoresta saadusta aktiivihiilestä, betoniittisavesta, piparmintusta, appelsiinin kuoresta ja sitruunamyrtistä. Siis vain viisi luonnollista ainesosaa!

Valkaiseeko musta tahna?Hämmentävää on, että tuote toimi juuri niin kuin lupasi. Jo toisella pesulla suurimmat tummat värjäytymät olivat kadonneet. Hampaiden pinta tuntui todella puhtaalta ja suu raikkaalta.

Siis kyllä. Musta hammastahna voi valkaista hampaita, jos sillä tarkoittaa värjäytymien poistamista. Hammasluun väri säilyi yhtä keltaiseen taittuvana kuin ennenkin.

Vaikka värjäytymät ovat poissa, käytän Warpaint-jauhetta silloin tällöin yhtä aikaa hammastahnan kanssa. Ensin siis laitan tahnaa harjaa ja sitten dippaan sen kärkiä jauheeseen. Tahnan kanssa käytettynä jauhe leviää helpommin ja samalla hampaat saavat myös tarvitsemansa fluoriannoksen.

Vaikka aluksi minua mietitytti jauheen hinta (37 e), se tuntuu nyt fiksulta ostokselta. Tehoa on ja suu tuntuu puhtaalta. Purkista riittää jauhetta 150 käyttökertaan. Tulee edullisemmaksi ja vaivattomammaksi kuin värjäymien poisto suuhygienistilla!

Mutta ole varovainen: musta hiili leviää helposti ja vessa saattaa näyttää sotkuisemmalta kuin ennen!

Warpaint-jauhe sotkee vessan helposti

Oletko sinä kokeillut mustien tahnojen tai jauheiden tehoa?

ystävällisin terveisin,

Mari

Lue myös:

Onko hampaiden valkaisu turvallista?

Hampaiden värjäymät ja valkaisu

Krista Siegfrids: Harjaan hampaat 5 kertaa päivässä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *