Uskallatko käydä kampaajalla ulkomailla?

Menisitkö kampaajalle ulkomailla?

Hiiriä lattialla, tylsät sakset ja yhteisen kielen puute. Ajatteletko jotain tällaista, kun mietit, millaista olisi mennä kampaajalle ulkomailla?

Jos ajattelet näin, ajattelet kyllä ihan oikeinkin.

Tällainen oli se todellisuus, johon päädyin, kun leikkautin hiukset Vietnamissa.

 

Olen niitä ihmisiä, jotka eivät varaa seuraavaa kampaaja-aikaa kolmen kuukauden päähän. Herään kampaajakaipuuseen aina vähän yllättäen ja sitten on päästävä kampaajalle mielellään viikon kahden sisällä. Käyn mieluiten aina samalla kampaajalla ja minulla on paljon mielipiteitä, miten hiukseni pitää laittaa. Mutta kun tarve on suuri, näytän pystyvän yllättävän suureen joustoon.

Tällaiseen kiiretilanteeseen heräsin vuosi sitten Vietnamissa. Aurinko oli kuivattanut hiusteni latvat korpuiksi, eikä mikään mukana ollut tehohoito helpottanut tilannetta. Niinpä marssin lähimmälle kampaajalle ja halusin päästä eroon viidestä senttimetristä.

Lue myös: Testasimme: nämä auttavat keltaiseen tukkaan

 

Totta kai tämä pelotti. Pelotti siinä vaiheessa, kun näin paikan, mutta en enää kehdannut kääntyä takaisin. Pelotti silloin, huomasin, että yhteistä kieltä ei ollut juuri lainkaan.

Pystyin näyttämään sormilla senttimäärän ja kertomaan, haluanko tasoituksen malliksi pyöreän vai V-tyylin.

Istuin tuoliin ja rauhoitin itseäni sillä ajatuksella, että hiukset kyllä kasvavat takaisin enkä todellakaan halua viedä korppulatvaani takaisin Suomeen.

Lattialla juossut hiiri ja tylsien saksien kitinä saivat kyllä välillä pelonpuistatuksia aikaan. Onneksi en kuitenkaan ollut pyytänyt värjäystä, sillä se olisi varmaan tehty hyllyssä olevilla kotiväripaketeilla.

Toimenpide oli nopea: kaapu päälle, suihkepullosta vähän vettä hiuksiin ja sitten nopea leikkaus. Olin ulkona alle kymmenessä minuutissa (onneksi: koska hiiri) ja lopputulos oli juuri sitä, mitä toivoin. Jälkeenpäin jännitys purkautui hillittömänä naureskeluna.

Kun seuraavan kerran istuin kampaajan tuolissa Suomessa, kysäisin kampaajalta, huomasiko hän leikkauksessa mitään erikoista. Ei huomannut – ei edes sen jälkeen, kun myönsin leikanneeni ne Aasiassa.

 

Tuo kokemus rohkaisi minua. Kun tänä vuonna olin jälleen samassa tilantessa (Aasiassa auringon polttamien korppulatvojen kanssa), menin kampaajalle ilman pelkoa. Paikka oli nyt tasokkaampi, hotellin yhteydessä oleva salonki ja kampaajakseni sattui kampaajien opettaja. Hän puhui mainiota englantia ja hänellä oli todella paljon tietoa siitä, miten ohuita skandinaavisia hiuksia pitäisi leikata ja hoitaa. Olin todella luottavainen jo ensi hetkistä alkaen. Leikkaukseen sisältyi hiustenpesu, pää- ja niskahieronta sekä hiusten muotoilu. Lopputulokseen olin todella tyytyväinen. Hiukset näyttivät paljon paksummilta ja olin saanut kampaajalta kiinnostavia vinkkejä niin hiuksiini kuin kaupunkiin.

Näiden kokemusten perusteella tiedän kolme hyvää syytä, miksi ulkomailla kannattaa uskaltaa kampaamoon:

  1. Helpompi sopia kampaaja-aika. Kampaajakäynnin sovitteleminen arkeen on haastavaa, jos ei voi käydä kampaajalla keskellä päivää. Ilta-aikoja ei ole paljon tarjolla. Lomalla on usein vapaammat aikataulut ja muualla kampaamot saattavat olla avoinna koko päivän.
  2. Palaat kotiin paremman näköisenä. On kiva tulla kotiin, kun ei tarvitse ensimmäisenä varata kampaaja-aikaa vaan hiukset ovat jo hyvässä kunnossa. (Ennen lomamatkaa on usein niin kiire, ettei millään ehdi käydä kampaajalla.)
  3. Pieni tasoitus onnistuu kaikilta ammattilaisilta. Jos kyse on vain muutamasta sentistä, sitä ei tarvitse jännittää. Suurta tyylinmuutosta en tekisin, enkä värjäisi hiuksiani. Tapaamani kampaajien kouluttaja kertoikin, että Aasiassa väriaineet ovat usein vahvempia, koska paikallisten hiuslaatu on toisenlainen.

Oletko sinä käynyt kampaajalla ulkomailla? Kerro kokemuksistasi kommentoimalla!

ystävällisin terveisin,

Mari

Lue myös:

6 toivetta sinulle kampaaja

Paljonko olet valmis maksamaan kampaajasta?

Oletko menossa kauneushoitoon Tallinnassa?

Kommentit (1)
  1. Paljonko olet valmis maksamaan kampaajasta? - Sinä olet kaunis
    23.3.2017, 12:40

    […] Uskallatko käydä kampaajalla ulkomailla […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *