Tuuheat kulmakarvat: mahdollisuus vai sittenkin uhka?

tuuheat kulmakarvat uhka vai mahdollisuusOlen halunnut tuuheat kulmakarvat niin kauan kuin muistan. Minulla on luonnostaan tumma paksu tukka, mutta kulmien alueelle karvoja on siunautunut harvakseltaan. Kulmien alkuosa on ihan hyvä, mutta ne loppuvat kesken.

Siitä asti, kun microblading-tekniikalla tehtyjä kulmakarvoja alkoi vuosi sitten näkyä ympärilläni, olen pohtinut: voisiko tuossa olla ratkaisu. Samaan aikaan vähän pelotti. En ole vuosiin edes värjännyt hiuksiani, enkä halua näyttää kovin meikatulta. Mitä jos microblading-kulmat näyttävät epäluonnollisilta tai liian vahvoilta? Tai mitä jos saan sen avulla haikailemani tuuheat kulmakarvat, mutta sitten muoti muuttuu?

Kyllä, kulmamuodin muuttuminen on ihan oikea uhka, vaikkei sitä näinä tuuheiden kulmien kulta-aikana ehkä tule ajatelleeksi. Selasin juuri vanhoja valokuva-albumeita. Niiden perusteella uskallan sanoa, että kymmenen vuotta sitten kulmamuoti ei ollut tuuheaa nähnytkään. Muodissa olivat aika kapeat kulmat.

Samaa sanoo kulma-artisti Suvi Tiilikainen. Hän ei tee asiakkailleen epäluonnollisen voimakkaita kulmakarvoja.

”Microblading-kulmat haalistuvat ajan myötä. Niistä voi silti jäädä jälki ihoon etenkin, jos niitä on vahvistettu monesti.”

Jos kulmamuoti sitten muuttuukin taas ohueksi, saattaa harmittaa, kun ihossa näkyy microblading-kulmien rajat. Ihan samoin meitä 1980-luvulla tai aiemmin syntyneitä usein kaduttaa, kun tuli aikoinaan nypittyä kulmia liikaa. Se takia Tiilikainen muotoilee microblading-kulmista mahdollisimman luonnolliset. Hän myös piirtää ne vapaalla kädellä. Näin jokainen asiakas saa juuri omiin piirteisiinsä sopivat kulmakarvat, ei täydellisiä siipimäisiä kulmia, jotka eivät välttämättä istu kaikkien kasvoihin.

Nykyinen voimakkaita kulmia suosiva muoti onkin monelle suomalaiselle haastava. Meitä kun ei ole välttämättä varustettu runsailla kulmakarvoilla. Toisaalta tulee mieleen, että täytyykö kaikkien muutenkaan näyttää samalta? Ehkei kannata väkisin tavoitella mahdollisimman muhkeita kulmia, vaan korostaa omiaan kauniisti.

Minä päädyin lopulta Tiilikaisen microbladingin-veitsen alle. Vähän kirpaisi, hetken näytti ihan liian tummalta, mutta sitten väri alkoi haaleta kauniiksi. Nyt kulmani ovat hieman ohuemmat kuin miksi olin ne viime vuosina meikannut. Ne ovat myös vähän vaaleammat kuin meikattuina. Mielestäni se on erittäin hyvä asia. Näytän hyvältä heti herätessäni, mutta jos kulmiani ei tarkastele ihan läheltä, niitä ei heti arvaa microbladingilla tehdyiksi. Juuri niin minä halusinkin.

Terkuin,

Anna

Mikä ihmeen microblading? Lue tästä

Kuva: Fotolia

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *