Toimivatko kuorintasukat?

kuorintasukat

Kun kantapäät näyttävät melkein kuolleilta, on valmis monenlaisiin kokeiluihin. Kokeilimme kaksia erilaisia kuorintasukkia, jotka lupaavat uudistaa jalkaterän ihon täydellisen sileäksi.

 

salveqvick_kuorintasukat

Mitkä: Salvequickin kuorintasukat, 24,90 e/pari. Yksi koko, sopii noin kokoon 43 asti.

Mitä lupaavat: Kuorintasukat lupaavat poistaa kovaa ja kuivaa ihoa. Sukat sisältävät muun muassa hyaluronihappoa, kollageenia ja aloe veraa, jotka nopeuttavat ihon uusiutumista. Hyvä tulos pitäisi saada jo yhdellä hoitokerralla. Sukkia saa käyttää korkeintaan neljän kuukauden välein.

Miten toimivat: Sukat näyttävät lähinnä jalanmuotoisilta muovipusseilta, joissa on sisällä paljon nestettä. Ne teipataan jalkoihin puoleksitoista tunniksi. Vedän niiden päälle villasukat, jotta sukat pysyvät paremmin jaloissa.

Kuorintasukat tuntuvat viileiltä, eikä geelin tuoksua ei voi sanoa hyväksi. Puolentoista tunnin vaikutusaika ei tunnu liian pitkältä, kun niitä pitää vaikka elokuvaa katsoessa. Sukkien käytön jälkeen jalat pestään huolellisesti lämpimällä vedelllä. 3-7 päivän jälkeen ihon pitäisi alkaa kuoriutua pois.

Miten kävi: Muutaman päivän jälkeen jalkojen ihoa alkaa kiristää. Kuin olisi liian pieni iho jalkoihin verrattuna. Alan odottaa, että kireä iho halkeaisi.

Noin neljän päivän kuluttua alkaa halkeilu ja ihon irtoaminen. Sitä irtoaa suurina lauttoina ja pieninä suikaleina. Iltaisin istun vessan lattialla repimässä ihoa irti jaloista – ja irrotan sitä myös sukista, jotka päivän aikana täyttyvät vaalealla kuolleella solukolla.

Irtoaminen on muutaman päivän aikana erittäin tehokasta. Jalkani ovat siis kamalan näköiset. Hitaimmin iho uusiutuu kuivimmista kohdista, isovarpaan sivusta ja kantapäistä. Reilussa viikossa iho on uusiutunut koko jalkaterästä.

Suositteletko: Ehdottomasti. Ihosta tuli sileä ja kaunis. Kuorintasukkia ei tosin kannata käyttää juuri ennen juhlia tai muuta tärkeää tilaisuutta, jolloin jalkojen tulisi olla kunnossa. Kun kuoriutuminen on kiivaimmillaan, jalat ovat niin hirveän näköiset, ettei niitä todellakaan halua näyttää kenellekään.

Sileää tulosta on helppo pitää yllä, kun hankkii paksun jalkarasvan.

footpeel

Mitkä: Skin Republicin Foot Peel -kuorintasukat, 15 e /pari.

Mitä lupaavat: Poistaa kovettumat, pehmentää jalkojen ihoa ja edesauttaa jalkojen terveyttä. Sukat sisältävät muun muassa AHA-happoja, gingko bilobaa, vihreää teetä ja E-vitamiinia.

Miten toimivat: Sukat vedetään jalkaan ja teipataan kiinni. Ne jalassa on vaikea kävellä, joten kannattaa valita hoitoon hetki, jonka voi viettää mukavasti sohvalla.

Sukat tuntuvat jalassa ihan miellyttäviltä, eikä geelin tuoksu häiritse. Vaikutusaika on 1,5–2 tuntia, sen saa itse päättää. Minä pidän sukkia jalassa maksimiajan, ihan varmuuden vuoksi. Kahden tunnin kuluttua otan sukat pois ja pesen jalat huolellisesti. Kuolleen ihon pitäisi kuoriutua pois seitsemässä päivässä.

Miten kävi: Menee viikko, eikä tapahdu mitään. Noin seitsemän päivää hoidon jälkeen kantapäistäni alkaa kuoriutua pois kuollutta ihoa. Ensin ihoa lähtee hyvin vähän, parin päivän kuluttua kantapääni ovat aivan valkoiset pois kuoriutuvasta ihosta. Ihoa kuoriutuu myös jalkapohjista, muttei missään vaiheessa erityisen häiritsevästi. Sandaaleita en jalkaan laittaisi, mutta muuten jalkoihini ei kiinnitä erityistä huomiota.

Varpaista ja päkiöideni kovettumista iho ei kuoriudu lainkaan. Olen pettynyt, sillä juuri ne olisivat kaivanneet eniten hoitoa. Kantapääni olivat jo valmiiksi melko hyvässä kunnossa.

Suositteletko: En ole täysin tyytyväinen lopputulokseen. Suosittelen näitä, jos kantapäät tarvitsevat pehmennystä.

 

Terveisin, Mari ja Anna

 

Kommentit (1)
  1. Miltä näyttävät jalat kuorintasukkien jälkeen? - Kauneus & Terveys -blogit
    11.2.2016, 22:58

    […] Testasimme sellaisia toimituksessa viime kesänä, ja monet halusivat nähdä kuvan jaloistani pahimmillaan. Eipä tullut mieleen kuvata niitä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *