Timanttihionnalla pääsin eroon aknearvista

Olen kärsinyt iho-ongelmista varhaisteini-iästä saakka. Ja kaikkea on kokeiltu: antibiootteja (ei hyviä vatsalle), roaccutania (teki ihosta täydellisen, mutta myöhemmin syödyt keltarauhashormonit laukaisivat aknen uudelleen), kymmenittäin erilaisia voiteita ja useita erilaisia hoitoja kosmetologilla.

Lopulta, näin aikuisiällä olen saanut ihon rauhoittumaan hyvillä elintavoilla (eli nämä perinteiset litanjat: terveellinen ruokavalio, liikunta, uni, runsas vedenjuonti, stressin välttäminen…) ja tasapainoittavilla, rauhoittavilla ja kosteuttavilla ihonhoitotuotteilla (ei siis mitään ärhäkkiä aknenhoitotuotteita), säännöllisellä ihonpuhdistuksella kosmetologilla ja no, ihan vaan vanhenemalla.

Lue myös: Mitä tehdä, jos aikuisen iholle puhkeaa akne?

Aknevuosista jäi ikävä muistomerkki: arvet. Ensin kärsin vuosia itsetunto-ongelmista aknen takia ja sitten itsevarmuuttani nakersivat erityisesti poskissa näkyvät kraaterit.

Olin jo lähes menettänyt toivoni, kun kosmetologini suositteli minulle timanttihiontaa arpiini. En miettinyt montaa sekuntia, kun suostuin hiomalaitteen alle.

Heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen ihoni oli tasaisempi, kirkkaampi ja puhtaampi. Kasvot tuntuivat todella pehmeiltä!

Viiden hoitokerran jälkeen pinnalliset aknearvet ovat kadonneet, iho ei enää rasvoitu tai punoita niin kuin aiemmin ja laajentuneet ihohuokoset ovat selvästi pienemmät. Näppyjä tulee enää vain menkkojen aikaan ja jos vedän suklaa/viini/jätski/juusto-överit.

Käyn huoletta salilla ja kaupassa ilman meikkiä, jota aiemmin en voinut kuvitellakaan.

Syvien arpien kimppuun käymme kosmetologini Johannan kanssa astetta tehokkaammalla mesoterapialla. Ensimmäinen hoitokerta on jo tehty ja tulokset ovat todella vakuuttavia! Paljastan lopputuloksen kevään aikana. Itsetuntoni alkaa viimein toeta arpien häipyessä – jes!

Tältä ihoni näytti ennen timanttihiontaa.
Tältä ihoni näytti ennen timanttihiontaa. Se punoitti, oli rasvainen, epäpuhtauksia oli varsinkin hormonaalisilla alueilla ja arvet ja laajentuneet ihohuokoset näkyivät selvästi.
Tältä ihoni näytti viiden hoitokerran jälkeen. Arvet ovat tasoittuneet, epäpuhtauksia on vähemmän, iho on kirkkaampi eikä kiillä tai punoita.
Tältä ihoni näytti viiden hoitokerran jälkeen. Arvet ovat tasoittuneet huomattavasti, epäpuhtauksia on vähemmän, ihohuokoset eväti erotu enää niin paljon, iho on kirkkaampi eikä kiillä tai punoita. (Sori supervakava naama, klo oli 7.00 aamulla :D)

Lue myös: Nämä 6 arkipäiväistä asiaa aiheuttavat finnejä

Mutta mitä tämä timanttihionta sitten on?

”Timanttihionta on ihoa uudistava, tasoittava, kirkastava ja epäpuhtauksia ja tukkeumia poistava laitehoito. Hoito auttaa pintaryppyihin, laajentuneisiin huokosiin ja pinnallisiin aknearpiin.

Lisäksi ihon aineenvaihdunta ja verenkierto paranevat. Hionta myös parantaa hoito- ja tehoaineiden imeytymistä ihoon.”

Mitä timanttihionnassa tehdään?

”Hoito tehdään laitteella, jossa on eri vahvuisia ja kokoisia timanttikärkiä sekä säädettävä alipaineimu. Hionnalla poistetaan ihon kuollut pintakerros kasvojen, kaulan ja decoltén alueelta, jolloin hoitotuotteet saadaan imeytettyä ihoon paremmin.

Myös selän hoitoon voidaan käyttää timanttihiontaa.

Hoito on kivuton, mutta sen jälkeen saattaa esiintyä lievää punoitusta ja lämmön tunnetta. Mineraalimeikin voi halutessa laittaa iholle hoidon jälkeen.

Hoidon jälkeen on suositeltavaa käyttää tehokkaasti kosteuttavia kotihoitotuotteita.”

Kuinka monta kertaa timanttihionnassa pitäisi käydä?

”Hoitoa tehdään ihon kunnon ja hoidon tavoitteiden mukaan 3–6 kerran sarjahoitona, mutta jo yhden kerran jälkeen iho näyttää kirkkaammalta ja tasaisemmalta.

Aknearpien hoidossa paras tulos saavutetaan tekemällä hoito kerran viikossa noin viiden viikon ajan.”

Kuinka paljon timanttihionta maksaa?

”Riippuu hoitolasta, mutta noin 85 euroa.”

Asiantuntijana kosmetologi-yrittäjä Johanna Hukkanen kauneus&komeus-hoitolasta.

Terkuin,

Inka

Lue myös:

Täyteainehoitoa aknearpiin

Mitkä hoidot toimivat pigmenttiläiskiin?

Näillä meikkituotteilla ihosi ei kiillä enää koskaan

Näin hoidat ihon rasvaisuutta

Kommentit (1)
  1. Minulle tehtiin arpien hoito hiomalla plastiikkakirurgilla. Tämä kyllä maksoi useamman satasen, mutta todella tyytyväinen olen tulokseen. Tuo timanttihionta juttu olikin itselle ihan uusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *