Testasimme: nämä tuotteet auttavat keltaisiin hiuksiin!

Monen hiukset värjääntyvät keltaisiksi. Onneksi niistä pääsee eroon.
Monet vaaleahiuksiset kärsivät keltaisista hiuksista. Onneksi niistä pääsee eroon.

Minun hiukseni muuttuvat värjäyksen jälkeen aina hieman keltaisiksi. Siksi testasin kevään aikana, mikä helpottaisi ongelmaa.

En ole tämän ongelmani kanssa yksin, lohdutti hiusmuotoilija ja freelance-kouluttaja
Mikko Helin Kampaamo Pesulasta.

Hän kertoi, että hiusten pinta on aina vaalennuksen jälkeen hieman auki. Siksi hius kerää itseensä herkästi vanhojen putkien kuparia ja muita metalleja. Tämä muuttaa väriä.

Kiinnostavaa on, että myös värjäämätön tukka voi kellastua. Ennen hopeakäsittelyn aloittamista hiukset kannattaa pestä syväpuhdistavalla sampoolla. Jos tukkaan on kertynyt paljon metalleja eikä tee syväpuhdistusta, tuotteiden sinertävät pigmentit voivat pahentaa väriongelmia. Keltaisuus voi muuttua vihertäväksi.

Siksi tein syväpuhdistuksen, ennen kuin testasin näitä kuutta ainetta.

 

Biozellin syväkosteuttava hoitoaine
Biozellin Professionalin Hopea -syväkosteuttava hoitoaine 8,90 e

Lupaus: Auttaa poistamaan hiuksista keltaisuutta ja sameutta. Tekee niistä kiiltävät ja pehmeät. Tarkoitettu käytettäväksi  hopeasampoon kanssa.

Aika: 3–5 minuuttia, mutta vaikutusajan pidentäminen voi parantaa tulosta.

Tulos: Tahmea aine on vaikea saada purkista ulos. Tuoksu on vahva, vaikka allergisoiva ainesosa on poistettu (tuotteessa on hypotuoksu). UV-suoja on hyvä lisä. Nopea käyttää, ja keltaisuus todella taittuu tuhkaiseksi.

Evon Fabuloso Platinum Blonde 27 e
Evon Fabuloso Platinum Blonde 27 e

Lupaus: Hoitoaine, joka sävyttää haalistunutta väriä. Ravitsee ja antaa kiiltoa. Sopii myös luonnollisesti vaaleille hiuksille. Voi käyttää viikoittain.

Aika: 3 minuuttia.

Tulos: Ainetta suositellaan käytettäväksi hanskat kädessä. Se on merkki vahvuudesta, mutta samalla hidastava tekijä: aineen käyttöön pitää valmistautua. Se levittyy hyvin ja tuntuu kosteuttavalta. Keltaisuus himmenee.

Four Reasonsin Silver Mist -hoitosuihke 9,90 e
Four Reasonsin Silver Mist -hoitosuihke 9,90 e

Lupaus: Vaaleutta kirkastava ja keltaisuutta poistava suihke. Kasviuute lisää kiiltoa. Sisältää UV- ja lämpösuojan
sekä vahvistavaa keratiinia.

Aika: Suihkutetaan hiukseen, ei huuhdella.

Tulos: Ilahduttava tuote: tätä tekee mieli suihkutella jatkuvasti, koska käyttö on helppoa. Se tuo hiuksiin tuhkan vivahdetta ja kiiltoa. Koska aineessa on paljon väripigmenttiä, pitää varoa vaatteiden värjäytymistä.

Garnierin hoitoaine
Garnierin Nutrisse Truly Blond Anti-Yellow 7, 95 e

Lupaus: Hoitoaine, joka taittaa keltaisuutta liilalla väriaineella. Antaa kiiltoa ja kosteuttaa hiuksia. Sopii sekä luonnollisesti vaaleille että värjätyille hiuksille.

Aika: 5-10 minuuttia.

Tulos: Allergiasta varoittava testi pitäisi tehdä 48 tuntia ennen käyttöä. Tuote on myös kielletty alle 16-vuo­tiailta. Varoitukset pelottavat, joten arkailen käyttöä. Tahna on yllättävän vaaleaa, mutta se toimii.

KC Professionalin Color Mask
KC Professionalin Color Mask Platinum 16,50 e

Lupaus: Sävyttävä ja ­­­korjaava hoitoaine, joka neutraloi ­lämpimiä sävyjä ja antaa hopeisen vivahteen. Sisältää B5-vitamii­nia ja keratiini­johdannaisia.

Aika: 5–10 minuuttia.

Tulos: Vahva aine, joka vaatisi hanskoja ja kylpyhuoneen suojaamista. Luen ohjeen vastan käytön jälkeen – onneksi vain hiukseni saavat sävyä. ”Oletko käynyt kampaajalla”, kysyy tuttuni. Keltaisuus on siis hälvennyt.

Kevin Murphyn Blonde Angel 29 e.
Kevin Murphyn Blonde. Angel 29 e.

Lupaus: Lämpimiä sävyjä taittava ja kosteuttava aine, joka sisältää E-vitamiinia. Tekee hiuksiin kalvon, joka estää kosteuden haihtumista.

Aika: 1–2 minuuttia.

Tulos: Lyhyt vaikutusaika on hyvä juttu! Jo siinä ajassa tuote hillitsee pahinta ­keltaisuutta. Myönteistä on myös kosteutus. Hius ei ole yhtä karhea kuin joidenkin muiden jälkeen. Vahva, ­hieman maskuliininen tuoksu.

Vaikka monissa tuotteissa oli hyviä puolia, kylpyhuoneesi näistä jäi kaksi tuotetta: Kevin Murphyn Blonde.Angel ja KC Professionalin Color Mask. Ensimmäinen oli hyvin kosteuttava ja nopea käyttää. Toisessa ilahdutti vahva hopean sävy.

terveisin,

Mari

Lue myös:

Näin monella tavalla voit värjätä hiuksesi

Liukuväri on yhä muotia

Näin kasvatat vanhan värin pois

Kommentit (2)
  1. Uskallatko käydä kampaajalla ulkomailla? - Sinä olet kaunis
    23.3.2017, 12:32

    […] Lue myös: Testasimme: nämä auttavat keltaiseen tukkaan […]

  2. Paljonko olet valmis maksamaan kampaajasta? - Sinä olet kaunis
    23.3.2017, 12:32

    […] Testasimme: nämä auttavat keltaisiin hiuksiin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *