Tee kiharat pannalla!

Kauniit laineet voi tehdä pannalla!
Kauniit laineet voi tehdä pannalla!

Kihartaisitko hiuksiasi useammin, jos se veisi vain 5 minuuttia?

Kuulostaa aika mahdottomalta lupaukselta – ja onhan se vähän huijausta. Oikeasti kiharoiden tekemiseen menee tunteja, mutta tuon lopun ajan saat onneksi nukkua.

 

pantakiharat_3

 

Kiharat voi tehdä monenlaisilla pannoilla, mutta minä olen päätynyt käyttämään tällaista samettitaustaista kampauspantaa. Useat pannat valuvat yön aikana pois paikoiltaan, mutta sametti pitää edes hieman pantaa paikoillaan.

 

Kiharat syntyvät näin:

1. Suihkuta illalla hiuksiisi jotain muotoiluainetta. Esimerkiksi suolasuihke sopii hyvin, sillä se tuo hiuksiin rakennetta.

2. Laita panta päähän. Erota hiuksistasi pieni osio ja kääri se pannan alle. Osion koolla ja käärimistekniikka vaikutat kiharoiden laatuun. Mitä pienempi osio ja mitä enemmän rullausta, sitä tiukemmat kiharat. Kokeile vaikka ottaa noin parin sentin osioita ja kieputtaa ne löysästi sormesi ympärille ennen kuin pujotat ne pannan reunan alle.

3. Nuku hyvin.

4. Herää ja ota panta pois. Pöyhi hiuksia. Asettele haluamallasi tavalla ja kiinnitä lopputulos lakalla.

pantakiharat1
Tältä tilanne näyttää illalla.

 

Pantakiharat sopivat etenkin rennoille. Koskaan nimittäin ei voi olla ihan varma, millaiset kiharoista tulee. Jos panta luiskahtaa yön aikana pois päästä, voi olla, että kiharoista tulee toispuoleiset. Silloin tosin voi laittaa hiukset vaikka kiharaiselle poninhännälle tai tehdä niistä sotkuisen rennon nutturan.

Itse en ainakaan ole niin varma pantakiharoiden tekijä, että tekisin tällä tekniikalla kiharat juhliin. Näitä kiharoita pidän silti ihan onnistuneina.

 

Kivat kiharat pannalla

Jos sinulla on enemmän aikaa kiharoiden tekoon, lue, miten kiharat voi tehdä muotoiluraudalla.

 

Terveisin,

Mari

Kommentit (1)
  1. Haluatko kestävät kiharat? - Kauneus & Terveys -blogit
    20.8.2015, 09:16

    […] 5. Valitse kiharrustyylisi. Kuumalla raudalla tehdyt kiharat pysyvät usein parhaiten, jos niiden vain antaa jäähdyä kunnolla ennen koskemista. Jos aikaa ei ole tähän, tee kiharat yön aikana. Kokeile vaikka pannalla tehtyjä kiharoita. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *