Tee itse suolasuihketta

Tämä ei ole mikään salaisuus: suolasuihketta voi tehdä itse. Olen kuullut usean kampaajan mainitsevan, että suihke onnistuu kotonakin.

 

Mielestäni suolasuihkeen tekemisessä vaikeinta on löytää pullo, johon seoksen laittaa. Se kertonee kaiken tekemisen helppoudesta.

suolasuihke

Reseptejä on monta, mutta minä olen tehnyt suihketta tällaisella ohjeella.

2 dl vettä

2 tl merisuolaa

(1/2 tl hoitoainetta, geeliä tai hiusöljyä)

 

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

2. Sekoita sekaan merisuola ja seuraa, että se sulaa veteen.

3. Jos haluat, lisää sekaan hieman geeliä, joka tuo pitoa, tai hiusöljyä tai hoitoainetta, joka hoitaa hiusta.

4. Jäähdytä hyvin ja etsi sillä aikaa se pull0. Kaada jäähtynyt aine tyhjään suihkepulloon.

 

Kuva: Leena  Aro
Kuva: Leena Aro

Suosittelen tekemään ensin pienen annoksen ja kokeilemaan, mikä määrä suolaa sopii hiuksillesi. Toisaalta: valmistusaineet ovat sen verran halpoja, joten veden ja suolan sekoituksen voi heittää poiskin, jos tulikin tehtyä liian laimeaa tai vahvaa suihketta.

Sitten vain suihke käyttöön. Suolasuihkeella syntyy rento surffitukka ja se tuo liukkaaseen hiukseen kaivattua rakennetta. Sen avulla minä saan piikkisuorissa hiuksissani pysymään kiharat ainakin hetken aikaa.

Terveisin, Mari

 

 

 

 

Kommentit (4)
  1. Haluatko kestävät kiharat? - Kauneus & Terveys -blogit
    20.8.2015, 10:11

    […] Tee itse suolasuihketta […]

  2. Hei! Olisi kysymys tuosta suolasuihkeen teosta. en omista hiusgeeliä, joten voinko korvata sen esim. muotoiluvaahdolla? Jos jätän geelin pois tuosta seoksesta, niin vaikuttaako sen geelin antama pito kampauksia ja muotoiluja tehdessä, esim. kiharrettaessa hiuksia, vai vaikuttaako se ihan silloinkin kun hiukset ovat auki. Kun käytän suolasuihketta juuri sen takia, kun hiukseni ovat ohuet ja liukkaat eivätkä ponnarit tahdo pysyä hiuksissa ja kun pidän hiuksiani auki, niin ne ovat latteat ja päätä myöten menevät. Suolasuihke tuo ihanaa tuuheutta hiuksiini, mutta jos jätän sen geelin sieltä pois, niin menettääkö suolasuihke sen ”tuuheutus tarkoituksen”?

    1. En ole kokeillut tehdä suolasuihketta muotovaahdon avulla. Sekin saattaisi toimia. Kokeile ihmeessä! Aineksethan eivät ole niin kamalan kalliita, joten ei haittaa, jos pieni annos menee pieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *