Talvi vei värit kasvoista, mitä tehdä?

talvi_iho_Fotolia

 

Kysyin ystävältäni, mihin kauneuspulmaan hän haluaisi juuri nyt apua. Vastaus oli:

”Talvinaamaan! Kun olo on väritön, ja naama näyttää siltä.”

Ou jes. Jotenkin tämä talvi tuntuu imevän monesta värit – ja monella tapaa.

Ensinnäkin talvi tekee meistä kalpeita. Mitä enemmän viettää aikaa sisällä, sitä värittömämmäksi tuntuu muuttuvan. Ja kukapa tuonne Etelä-Suomen loskakeliin mielellään lähtisi? Vaan jos haluaa kirkkaan ihon, lähdettävä on. Mikään ei nimittäin tee ihon sävylle yhtä hyvää kuin raitis ulkoilma. Ulkoilu ja liikunta saavat veren kiertämään paremmin. Siksi paljon ulkoilevat ihmiset näyttävät usein terveiltä. Muista kuitenkin, että kova pakkanen ja viima sen sijaan rasittavat ihoa. Suojaa kylmällä säällä kasvot kunnolla.

Toki ihon sävyä voi kaunistaa myös kosmetiikan avulla. Sipaise kasvoille kevyesti aurinkopuuteria. Jos olet vaaleaihoinen, valitse vaaleille tarkoitettu sävy. Vältä oransseja.

Aurinkopuuterin lisäksi tarvitset poskipunan. Katso tältä videolta, miten löydät sille oikean paikan. Poskipuna on kuin se raikas tuulahdus talvi-ilmaa: tekee terveen näköiseksi. Muista häivyttää ja valitse oikea sävy.

Oletteko huomanneet, että kesäisin tässä maassa asuu aika erilaista kansaa kuin talvisin? Kesällä värejä näkyy luonnon lisäksi ihmisten yllä. Talvella muotivärit ovat musta ja harmaa. Ei ihme, että tuntuu värittömältä. Mikset pukeutuisi harmaana päivänä johonkin värikkääseen? Sen ei tarvitse olla räiskyvin kesämekkosi, vaan vaikka vaaleansininen neule. Oikein valitut värit vaatteissa tuovat kasvosi esiin ja antavat myös niille väriä.

Lopuksi on vielä yksi neuvo, nopein kaikista: huulipuna.

Talviterkuin,

Anna

Lue myös:

Näin löydät oikean huulipunasävyn

Näin käytät voidemaista poskipunaa

Tee trendikäs kevätmeikki

Kuva: Fotolia

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *