Taika-aine Olaplex

Tiedätkö sen tunteen, kun kaikki hehkuttavat jotain ja sinun kyynisyytesi vain lisääntyy? Niin kävi minulle Olaplexin kanssa.

Tuota uutta hiusten hoitokäsittelyä on kehuttu niin paljon, että mietin, voiko se pitää paikkaansa.

KC Professionalin artistic directorin Jonna Karjusen näytti, miten aine toimii.

olaplex_jonna

Periaatteessa homma on yksinkertainen. Vaiheita on kolme. Ensimmäinen aine laitetaan väriaineeseen. Kun väri on pesty pois, levitetään kosteisiin hiuksiin aine numero 2. Kolmannen vaiheen jokainen tekee kotonaan: noin 10 minuutin hoito kerran viikossa riittää ylläpitämään silkinpehmeää tulosta.

 

Hoidon toimivuutta on vähän vaikea selittää, mutta yritän. Mieti samalla sellaisia kemian tunneilta tuttuja molekyylipalloja.

Näin sen ymmärsin: Hiuksessa on rikkisiltoja, jotka katkeilevat muun muassa värjäyksessä, harjauksessa, suoristuksessa ja auringonvalossa. Periaatteessa tuo katkeilu on ihan ok: jos sitä ei tapahtuisi, värit eivät tarttuisi hiuksiin. Ongelma tulee siinä, jos rikkisillat eivät korjaudu. Niiden väliin tulee happea ja jos happea on kolme molekyylipalloa (pohdithan niitä palloja?), alkaa hius olla huonossa kunnossa. Olaplex vie ne happipallot pois hiuksesta ja rikkisilta palautuu.

Ai, mikä tämän saa aikaan? Aineosa on englanninkieliseltä nimeltään bis-aminopropyl digcol dimaleate. Katsoin Opalex-purkkeja ja aine on ainesosalistan kakkosena, heti veden jälkeen. Sitä siis on aineessa paljon.

Tuote on suojattu kahdeksalla patentilla, joten ihan heti ei ainakaan samanlaista hoitoa voi tulla vastaan. Vastaavia tuotteita on kuulemma tullut markkinoille, mutta niissä ovat eri vaikuttavat aineet.

 

Ai miten kävi kyynisyydelleni? No, se kyllä karisi. Siksi halusinkin kertoa testistäni.

Kun väri oli pesty, Jonna tarttui tiheään kampaan ja kampasi märät hiukseni läpi. En olisi voinut kuvitellakaan, että olisi tehnyt ennen niin hiukselleni. Olisin pelkännyt hiusten latvojen takkuuntumista ja ehkä hiusten irtoamista.

Hiukset myös tuntuvat entistä sileämmiltä ja näyttävät selvästi paremmilta. Vai mitä sanot?

elaplex_ennen_jalkeen_

”Nyt alat varmasti kosketella hiuksiani koko ajan kuin teinit”, minulle sanottiin.

Valitettavasti he olivat oikeassa.

Odotan nyt jännittyneenä, miten kauan tämä sileyden tunne jatkuu. Jatkossa haluan, että jokaisen värjäyksen yhteydessä tehdään tämä tai vastaava tehohoito.

Terveisin, Mari

 

Kommentit (4)
  1. Todella beautyful ja tuo vaaleus latvoissa viimeistelee kauneuden…..peukutan tätä.

  2. Testissä Niophlex-hoito - Kauneus & Terveys -blogit
    14.7.2015, 08:45

    […] täällä blogissa eri kampaamojen hoitoja. Toimituspäällikkö Mari kävi kokeilemassa kohutun Olaplex-hoidon ja avasi sitä yksityiskohtaisesti. Nyt on Idhairin Niophlexin vuoro. Sen luvataan ehkäisevän […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *