Tahdotko pitkät hiukset? Toimi näin!

Muistatteko vielä hiustenkasvatusprojektini? Tästä lähdettiin:

projektipitkathiukset1

Ja nyt ollaan tässä.

Toiveena pitkät hiukset

Hiukseni ovat kasvaneet syyskuusta 7 cm. Olen värjännyt ja samalla leikkauttanut niitä yhden kerran tänä aikana, ja jälkikäteen ajatellen senkin olisi voinut jättää väliin. Ilman värjäystä niitä ei nimittäin oli tarvinnut leikata.

Koska hiuslaatuni on luonnonkihara, latvani ovat aina hieman kuivat. Muuten hiukseni ovat kuitenkin kiiltävät ja hyväkuntoiset, eikä kaksihaaraisia ole lainkaan. Jaa, että miten tämä onnistuu?

Peruskaava on hyvin yksinkertainen: älä värjää, älä leikkaa, älä lämpökäsittele.

Vaikka kampaajat mitä sanoisivat, synteettinen hiusväri rasittaa hiusta aina jonkin verran. Ja kun hius heikkenee, sitä tekee mieli leikata. Jos tahdot kasvattaa hiuksiasi reilusti, on parasta joko totutella hetkeksi omaan väriin, värjätä kasviväreillä tai käyttää väriä syventäviä naamioita. Minulla on ollut koko projektin ajan käytössä Biozellin Color Mask Chocolate -naamio. Laitan sitä silloin tällöin, ja se syventää ruskeiden hiusteni väriä kivasti.

biozell

 

Sitten se leikkaaminen. Olette varmaan kuulleet, että hiusta pitää leikata muutaman kuukauden välein myös kasvatuksen aikana. Olen eri mieltä (tämä toki riippuu hiuslaadustasi ja hiustesi lähtökunnosta). Olen onnistunut kasvattamaan oikeasti pitkät hiukset kaksi kertaa elämässäni. Kummallakin kerralla laitoin sakset boikottiin. Toki hiukset kasvavat, vaikka niitä välissä leikkaisikin, mutta siinä vain kestää kovin kauan. Ja käsi ylös, kenen sentti on joskus muuttunut kampaajan käsittelyssä viideksi? (Huijaan muuten kampaajaa aina vähän. Jos tahdon hiuksistani pois 1,5 cm, sanon kampaajalle 0,5 cm. Silloin tulos on yleensä toivomani.)

On onni, että nyt kuuminta hottia on hyvin huoleton ja laittamattoman näköinen tukka. Kolmas pahis on nimittäin lämpökäsittely: se föönaus, suoristus ja kiharrus siis, joilla moni meistä tekee aamuisin hiuksistaan edustuskelpoiset. Minä olen tässä suhteessa melko onnekas, koska olen aina ollut liian laiska ryhtymään moisiin aamutoimiin. Se on hyvä, sillä kaikki lämpökäsittely rasittaa ja haurastuttaa hiusta. Rasittuneet hiukset katkeilevat ja haaroittuvat helpommin – ja taas tekee mieli leikata. Jos kuitenkin lämpökäsittelet, muistathan lämpösuojan?

Olen niitä ihmisiä, jotka uskovat kauneuden tulevan pitkälti sisältä. Olenkin napsinut projektini aikana pari kuuria Evonian hiusravintolisää, jonka luvataan vahvistavan hiuksia.

evonia

En toki luota pelkkien ravintolisien voimaan. Olen ollut jo vuosia kasvissyöjä ja viime syksynä muutin ruokavalioni pääosin vegaaniseksi. Syön päivittäin hurjan määrän kasviksia ja hyviä rasvoja. En tiedä, johtuuko niistä vai ravintolisästä, mutta jostain syystä kynteni ovat tänä aika vahvistuneet ja hiukset kiiltävät sen lisäksi, että ne ovat tosiaan kasvaneet melkoisesti.

Hoidan hiuksiani myös huolella. Vaihdoin heti projektin alussa värjätyille hiuksille tarkoitetut sampoot ja hoitoaineet pitkien hiusten tuotteisiin, jotka vahvistavat hiuksia ja ehkäisevät niiden haurastumista. Lisäksi hellin hiuksiani joka viikko hiusnaamiolla. Suosikkini on jo pitkään ollut Moroccanoilin Smooth-naamio, joka silottaa pörröisen pääni ja jättää jälkeensä ihanan tuoksun.

 

Moroccanoil_Smooth_Mask_0315

Tässä mennään nyt, mutta kasvatusprojekti ei suinkaan ole ohi. Tahtoisin vielä 10 cm lisää pituutta, katsotaan onnistuuko. Kerron sitten.

 

Aurinkoterveisin, Anna

 

Kommentit (1)
  1. 6 toivetta sinulle kampaaja! - Kauneus & Terveys -blogit
    26.5.2016, 15:24

    […] Tahdotko pitkät hiukset? Toimi näin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *