Projekti: pitkät hiukset

Ennen

Olen miettinyt, että miten hiukset voi saada kasvamaan oikeasti pitkiksi – vai voiko?

Koska asia selviää parhaiten kokeilemalla, päätin aloittaa ihmiskokeen. Aion luopua huonoista hiustavoistani, hoitaa kutrejani huolella ja mitata ne säännöllisesti. Ehkä sitten voin saada takaisin tuon ylemmässä kuvassa näkyvän tukan.

Muutama vuosi sitten minulla nimittäin oli todistettavasti noin 10-15 senttiä pidemmät hiukset kuin tänään. Kaikki oli hyvin hiustaivaallani, kunnes sain loistoidean: leikkasin polkan.

Tykkäsin siitä kuukauden. Sitten aloitin kasvatusprojektin.

projektipitkathiukset1
Nyt

Nyt hiukseni ovat olleet melko pitkät jo pari vuotta. Tahtoisin niihin vielä noin 10 senttiä lisää pituutta, mutta se ei ole tuntunut onnistuvan.

Hiuksen elinikä on yleensä 2-6 vuotta. Jos hiuksesi kuolevat kaksivuotiaina, ne eivät koskaan ehdi kasvaa kovin pitkiksi. Siksi jokainen ei voi kasvattaa pitkiä hiuksia.

Minun hiukseni ovat kuitenkin ennen kasvaneet. Tämän hetkinen tilanne ei johdu välttämättä niinkään hiusteni kunnosta (joka on melko hyvä), vaan kärsimättömästä luonteessani. Syvennän säännöllisesti hiusteni väriä purkista, sillä muuten tuloksena on kuvassa näkyvä epämääräinen punertavanruskea, ei se tumma suklaa, jonka kanssa olisin tahtonut syntyä.

Värjäyksen yhteydessä hiuksiani leikataan. Lyhyellä matikallanikin ymmärtää, että jos latvoista napsaisee parin kuukauden välein pois niiden aikana kasvaneet pari senttiä, pituutta on vähän vaikea saada lisää.

Nyt päätin, että nämä hiuksethan kasvavat. Pyysin apua meikkitaiteilija Ida Jokikunnakselta, jolla on uskomattoman pitkät ja paksut kutrit. Aionkin seuraavien kuukausien ajan noudattaa näitä Idan neuvoja:

1. Viimeistele hiustenpesu aina kylmällä vedellä. Laita pää alaspäin ja huuhtele hiuksia niin kauan, että ne ovat kauttaaltaan kylmät. Hiero samalla päänahkaa.

2. Älä lämpökäsittele hiuksia. Hyvästi fööni!

3. Vältä hiusten värjäämistä kasvatuksen ajan. Käytä sen sijaan esimerkiksi värjääviä hiusnaamioita. (Tämä tulee olemaan vaikeaa.)

Hiukseni ovat nyt 46 cm pitkät. Ennen joulua mitataan uudestaan, ja kuulette varmasti matkan varrella lisää.

Ihmiskoe on alkanut!

PS. Onko teillä hyviä kasvatusvinkkejä?

Terveisin, Anna

Kommentit (3)
 1. Syö 2 kananmunaa joka päivä (kypsennä). Osta Silicea ja ota sitä 1-2 ruokalusikallista/pvä. Parin kuukauden päästä pitäis tulokset olla kaikkien nähtävillä.

  Hylkää kaikki kihartimet, suoristimet, föönit, pipot (hanki otsapanta jonka viet hiuksiin niiden alta)Käsittele hiuksia aina niinkuin ne olisivat hienointa silkkiä. Käytä Bonacuren latvasuojaa. Värjää vain luonnonväreillä (Sante, Henna).
  Mulla on pyllyn päälle pitkät hiukset, aavistuksen luonnonkiharat ja kuparinpunaiset. Monet kehuneet 🙂

 2. Hei Tilde!

  Kaikki lämpölaitteet jo hylkäsinkin, ja värjäyksestä yritän pitää taukoa. Ehkä oma väri näyttääkin ihan kivalta, ken tietää.:)

  Iso kiitos vinkeistä ja ihanaa iltaa!

  Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *