Poistaako kylmäkäsittely selluliittia ja rasvaa?

Auttaako kylmähoito selluliittiin?
Auttaako kylmähoito selluliittiin?

Miltä tuntuu, kun iho jäädytetään reiluun -5 asteeseen? Tuntuuko se samalta kuin hangessa istuminen tai käden pitäminen pakastimessa – eli todella ikävältä? Onko siitä mitään hyötyä mihinkään, varsinkaan vartalon rasvasoluille tai selluliitille?

Tällaisia mietin ennen kuin uskalsin testata kehon kylmähoitoja. Useisiin kauneushoitoloihin on tullut erilaisia kylmähoitoja, joiden luvataan auttavan muun muassa kehon rasvan ja selluliitin poistamisessa.

Kylmähoidot perustuvat tyypillisesti siihen, että rasvasolut ovat kylmäherkkiä. Siksi osa niistä tuhoutuu kylmäkäsittelyssä ja poistuu normaalin aineenvaihdunnan mukana.

Tulosten nopeus riippuu paljon omasta aineenvaihdunnasta. Jos on nuori ja aineenvaihdunta on nopeaa, tuloksiakin tulee nopeammin. Useimmiten tarvitaan useimpia käsittelyitä ennen kuin haluttu tulos saavutetaan.

Tulos voi kuitenkin olla melko pysyvä: samat rasvasolut eivät palaa! Mutta jos lihoo, rasvaa voi toki kertyä jäljellejääneisiin rasvasoluihin.

 

Aikaisemmin olin testannut Coolipo-hoitoa, jossa kehoon kiinnitetään kylmälevyillä varustettu laite noin tunniksi. Koska laite imaisee ihon sisäänsä, sillä voidaan käsitellä vain hieman roikkuvia tai ulkonevia alueita. Esimerkiksi reisien tiukkaa selluliittia ei välttämättä voi käsitellä tällä laitteella.

Rehellisesti sanottuna hoito ei ollut mitään hemmottelua. Iho kylmeni -5 asteeseen, ja tuntui jäätyvän laitteen sisällä. Se aiheutti pientä paleltumisen tuomaa kipua.

Käsittelyyn jälkeen iho oli tunnoton, pinta hyllyi oudosti ja olo hieman mukiloidun oloinen. Myös mustelmia tuli – mutta myös pari senttiä lähti jo ekalla kerralla. Hoito (300 e/kerta) tuntui todella tehokkaalta, mutta sarjahoidon ottaminen aikaa ja hieman kivun sietoa.

 

Sitten kuulin Cryo21-menetelmästä, jossa käsittelyaika on lyhyempi. Siksi päätin kokeilla toisen kerran kylmähoitoa. Isoin ero Coolipoon on siinä, että Cryo21-hoidon tekee hoitaja – ei pelkkä kone. Sillä voidaan hoitaa myös pienempiä alueita, vaikka kaksoisleukaa tai kainalon alueen rasvakertymiä.

Vaikka laitteen hoitopää kylmeni -7 asteeseen, se ei tuntunut kylmältä, koska hoitajan lämmin käsi hieroi käsitellyn alueen saman tien lämpimäksi. Kylmimmältä tuntui itse asiassa esivalmistelut: suihkeet ja voiteet, jotka iholle levitettiin ennen hoitoa.

Käsittelyaika riippuu valitusta alueesta. Esimerkiksi yhden reiden käsittelyyn kuluu aika noin vartti.  Se tuntui miellyttävämmältä kuin tunnin kylmäkäsittely. (Toisaalta tunnin käsittelyn aikana luin lehtiä ja tein töitä – tässä sitä mahdollisuutta ei ole). Hieman kylmä toki tuli, mutta lämmitetty hoitopeti helpotti tilannetta.

Heti hoidon jälkeen reisien ympärysmitta oli pienentynyt sentillä. Se on toki suurin osa nestettä. Hyvän tuloksen saisi 5-6 käsittelyllä (185 e/kerta).

 

Kokeilujen jälkeen siis sanoisin, että kyllä – niissä tulee kylmä ainakin minun kaltaiselle viluiselle villasukankuluttajalle.

Mutta yhden hoidon tulokset olivat molemmissa lupaavia jo heti käsittelyn jälkeen. Lopulliset tulokset näkyvät vasta parin viikon kuluttua, kun kuolleet solut ovat poistuneet aineenvaihdunnan mukana. Millaisiahan tehoja sarjahoidolla saisi?

Olisitko sinä valmis kestämään hieman kylmyyttä selluliitin tai rasvanpoiston takia?

ystävällisin terveisin,

Mari

Lue myös:

6 vinkkiä, joilla häädät selluliitin

Kiinteyttävät tuotteet testissä

Luovutusvoitto selluliitistä?

Kommentit (1)
  1. Kyllä oman kokemukseni mukaan sarjahoito tuota Cryo21 hoitoa (peräti 10 kertaa) oli ihan hukkaan heitettyä rahaa.
    Kokeilin Suomessa, mutta Virossa kokeilu olisi tullut huomattavasti halvemmaksi!! Että sekin harmittaa, kun oli ihan turha juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *