Parhaat halvat kosmetiikkatuotteet ja pari kallistakin

Halpa kosmetiikka ei ole yhtään hassumpaa. Kerron nyt halvoista suosikeistani, joita voin suositella muillekin.

Keskityn puhdistukseen ja hoitoon.

Näillä poistan meikin.
Näillä poistan meikin.

Kasvojen pesuaineet

Pesen meikit kasvoilta Sebamed Olive Oililla. Se on pehmeä ja tehokas aine, joka ei kuivata ihoa. Sillä voi pestä myös vartalon ja kädet.

Ripsivärin poston viimeistelen Nivean Gentle Eye Make-up removerilla (50 ml/15 e). Ei kirvele, ei kuivata ja hoitaa hommansa erinomaisesti. Turun sinapin saattaisin vaihtaa, mutta Nivean silmämeikin pudistajaa en.

Parhaat aurinkosuojat.
Parhaat aurinkosuojat.

Kasvojen aurinkovoiteet

Käytän kasvoilla aina suojakertoimella 50 varustettua aurinkovoidetta (no joo, en loka-tammikuussa). Kasvoni iho on ohut, pisamia ilmestyy nopeammin kuin ennen ja kasvot ruskettuvat hetkessä, ellei niitä ole suojattu. Enkä halua näyttää rusinalta.

Tuhdit suojakertoimet ovat usein hiukan töhnämäisiä. Nämä ovat kevään keveimmät:

Nyt suosikkejani on hyvä ja halpa L’Orealin Sublime Sun Bare Skin Sensation (50 ml/15 e). Keskihintainen, kevyt ja hajuton Filorgan Anti-Ageing and Anti-Brown Spot (40 ml/34 e) on ehkä ihan paras. Nyt lähti lapasesta: Chanelin Sublimage High Protection (30 ml/120 e) on ihanan kevyt ja ylellinen.

Kallis yövoide ja silmänympärysvoide.
Kallis yövoide ja silmänympärysvoide.

Kallista kasvoille

Lupasin esitellä halpoja suosikkejani, mutta siirryn röyhkeästi kalliisiin. Medicalia Medi-Renw Eye Line (30 ml/90 e) on ainoa voide, joka ei ole kutittanut ja turvottanut luomiani. Se on pitänyt luomet kunnossa talven pakkasilla. Olen atoopikko, mikä aikuisena on näkynyt vain silmäluomien kuivuudella ja ihottumalla, ei enää. Olen ostanut sen Siluetti Spasta Helsingistä.

Toinen kallis tuttavuuteni on jälleen Filorgan. Musta voide Skin Absolute Ultimate anti-ageing night cream on kiva (50 ml/n. 120 e), ostopaikkoina Stockmann, Kicks ja Iho-Akatemia. Uskon silti, ettei se ole ainutlaatuinen vaan saattaisin kesällä selvitä L’Oréalin Revitalift Fillerillä (50 ml/121), myynti lähes kaikkialla.
blogihammasjutut

Hampaat puhtaiksi

Hampaani on oiottu kolme kertaa ja lapsuudessa porattu kidutustyyliin. Siksi olen äärimmäisen tarkka hoidosta.

Käytän mieluiten mitä tahansa hammastahnaa, joka sekä valkaisee että kosteuttaa suuta. Tiesithän, että valkaisevat tahnat kuivaavat suuta?

Poistan värjäytymiä harjaamalla niitä ruokasoodalla. Kyllä, samaa käytetään leivonnassa. Helkkarin pahaa ja lähes tehotonta, mutta kun erinomainen hammaslääkärini suositteli.

Hammasvälit tiukutan Jordanin kolmikulmaisilla tikuilla (täyttöpakkaus noin 5 e). Ne sopivat minun hammasväleihini ja kestävät käytössä.

Hampaat eivät kuulemma kestä enempää kuin viisi ateriaa eli happohyökkäystä päivässä. Muu on liikaa. Siksi purskuttelen Nafdent-suuvettä (se pitäisi tehdä aina aterian jälkeen, mihin pystyn vain vapaapäivinä). Nafdent on apteekkituote (500 ml/7 e), jonka pullo on ruma.

Hammaslääkärini mukaan sen fluori on muodossa, joka ei värjää hampaita.

Tässä suosikkejani. Kannattaa kokeilla!

Ulla

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *