Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Paljonko olet valmis maksamaan kampaajasta?

Paljonko maksat kampaajakäynnistä?
Paljonko maksat kampaamokäynnistä?

Kuin hyppy kylmään veteen. Siltä tuntuu joskus, kun seisoo kassalla kivan kampaajakäynnin jälkeen. Loppusumma saattaa yllättää, välillä järkyttää.

Minua horjutti hinta 210 euroa.

Tavallaan ymmärrän sen perusteet:

Aika: Kampaaja teki työtä hiusteni eteen reilut pari tuntia.

Aineet: Hiukseni värjättiin useilla eri sävyllä, ne pestiin luksusaineilla ja niihin tehtiin tehohoito. Vaikka hiukseni eivät ole kovin paksut, ne ovat pitkät. Aineita siis kuluu.

Tekniikka: Hiukseni värjättiin niin sanotulla vapaan käden tekniikalla. Kampaaja siis teki hiuksiin luonnolliset raidat taiteilemalla ne siveltimellä. Se vie aikaa.

Taito: Kampaaja oli palkittu useissa kilpailuissa. Vapaan käden tekniikka vaatii myös osaamista ja kampaaja onkin hankkinut koulutusta aiheesta.

Paikka: Kampaamo sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, joten vuokran hinta on varmasti iso.

Kun näin lasken, en usko, että kampaaja sai tästä älyttömän suuren tuntipalkan. Olin myös hyvin tyytyväinen tulokseen – ja toki tottunut maksamaan paljon pitkien hiusten värjäämisestä . Lisäksi kampaamon seinällä oleva hinnasto oli valmistellut minua loppusummaan. Toivon silti, että se olisi mieluummin hinnaston alaosasta kuin hipoisi korkeinta hintaa.

Mutta kuitenkin: summa oli enemmän kuin olen valmis satsaamaan hiusteni värjäämiseen kerralla. Siksi en ole palannut tälle kampaajalle toista kertaa, vaikka vuosien aikana se on käynyt mielessä.

Vai pitäisikö minun miettiä kuluja vuositasolla? Jos pitkähiuksinen käy pari kertaa vuodessa kampaajalla ja maksaa siitä 200 euroa kerta eli noin 400 euroa vuodessa, paljon maksaa lyhythiuksinen, jonka kertasumma on edullisempi mutta käyntikertoja on enemmän. Kumman hiusten värjäys ja leikkaus on todellisuudessa edullisempaa?

Mitä sinä olet valmis maksamaan kampaajakäynnistä?

ystävällisin terveisin,

Mari

Lue myös:

Uskallatko käydä kampaajalla ulkomailla

Testasimme: nämä auttavat keltaisiin hiuksiin

Kommentit (6)

  1. Sirkku

    Viimeksi maksoin 655€ toki värjättiin puhumattomuus ja laitettiin pidennykset. Useinki oon tuon summan maksanu, siinä vaiheessa on tympiny jos lopputulos on ollu jotain aivan hirveää

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *