Oletko menossa kauneushoitoon Tallinnassa?

Kauneushoitoon Tallinnassa?
Kauneushoitoon Tallinnassa?

Suunnitteletko matkaa Tallinnaan ja harkitset hierontaan, kampaajalle tai kauneushoitoon menemistä?

Niin olen minäkin tehnyt! Olen käynyt Tallinnan-matkoillani erilaisissa kauneushoidossa useita kertoja. Tiedän, miten välttää ainakin suurimmat mokat – sillä olen tehnyt ne jo!

1. Valitse hoitola ajoissa ja tarkkaan. Jos haluat tietyntyylisen hoitolan ja tietyn hoidon tiettyyn aikaan, varaa hoito hyvissä ajoin etukäteen. Tee näin varsinkin, jos haluat, että sinä ja kaverisi olette hemmoteltavana yhtä aikaa.

Vaikka hoitolat ovat avoinna yleensä iltamyöhään, hoidon saaminen ei välttämättä onnistu siten, että saavut samana päivänä kyselemään aikaa. Lähes joka kerta, kun olen ollut kauneushoitolassa, sisään on tupsahtanut suomalainen, joka on halunnut ajan heti ja pettynyt, kun se ei ole onnistunut.

Hoitoloissa on todella paljon eroja. Olen nähnyt niin luksusmaisia spahoitoloita kuin päätynyt hierontaan sokkeloisen talon yläkertaan suurien ilmastointiputkien alle. Molemmista jäi muistoja. Arvaat varmasti, kummasta jäivät paremmat.

Katso yritysten nettisivuja etukäteen, niin tiedät, minne olet menossa. Kokemusteni mukaan esimerkiksi hotellien spaosasto on luotettava valinta. Tietynlainen laadun tae on myös hoito, joka perustuu jonkin ylellisen hoitolakosmetiikkasarjan käyttöön. Tällaiset kauneushoidot ovat useimmiten samanlaisia paikasta riippumatta.

Lue myös: 5 hyvää syytä käydä kasvohoidossa

2. Katso hintaa. Kauneushoitojen ja hierontojen hinnat ovat Tallinnassa hieman alhaisempia kuin Suomessa, ainakin pääkaupunkiseudulla. Eroa voi olla useita kymppejä. Halvallakin voi saada ihanan hoidon, mutta ei välttämättä. Jos et pelkää riskejä tai huonoa kokemusta, aina voi kokeilla.

Kerran Vanhassa kaupungissa minulle tultiin tarjoamaan hoitoa kadulla (tällaista ei varmasti tapahtuisi koskaan Suomessa!). Huvikseni tinkasin hintaa ja lopulta päädyin ottamaan riskin. Hoito oli yllättävän hyvä. Sillä kertaa riski kannatti, mutta en tiedä, uskaltaisinko tehdä uudestaan.

3. Varaudu mieshoitajaan. Vaikka Suomessa kauneushoitoloissa työskentelee pääosin naisia, näin ei ole Virossa. Siellä olen törmännyt siihen, että varsinkin hierontaa sisältävien rentoutushoitojen tekijä voi ollakin mies.

Minä en tiennyt tätä ennen. Siksi oli hyvin yllättävää päätyä kuumakivihieronnassa Urmas-nimisen miehen hoidettavaksi. Lähipiirissäni naureskeltiin vuosia Urmakselle ja hänen kuumille kivilleen.

Hoito oli kyllä yksi parhaista, vaikka hoidon ensimmäiset minuutit mietin  kauhuissani, miten kestän, kun setämies hieroo takareisiäni ja takamustani kuumilla kivillä.

Kauneushoitoon Tallinnassa?

 

4. Älä pelkää kieli- ja kulttuurimuuria. Voit saada hoitosi suomeksi, viroksi, venäjäksi tai englanniksi. Yleensä etukäteen ei tiedä, millä kielellä toimitaan. Olen esimerkiksi saattanut tehdä varauksen suomeksi, mutta hoitaja onkin puhunut vain venäjää – jota en valitettavasti osaa muutamaa sanaa enempää. Tilanteesta selviää kyllä elekielellä, ja suurimman osan aikaa kauneushoidosta ollaan kuitenkin hiljaa.

Jos sinulla on kuitenkin jokin merkittävä ongelma kehossa tai allergia, joka voi vaikuttaa hoitoon, on hyvä ottaa selville, miten asia sanotaan muilla kielillä.

Sitten vain rentoudut ja keskityt ottamaan hoidon vastaan, etkä mieti, mitähän et tajunnut hoitajan puheesta.

Hoitotapa vaihtelee toki aina hieman hoitajan ja hoitoloiden välillä. Jos on tottunut suomalaisten tai vaikkapa aasialaisten hoitoloiden rauhallisen ja hellään tunnelmaan, voi yllättyä, jos törmää venäläisen reippaaseen tapakulttuuriin. Olen opetellut suhtautumaan siihen rennosti, uutena ja mielenkiintoisena kokemuksena, vaikka päälle on heitetty saavillinen kylmää vettä. Iho siinä vain karaistuu – ja mieli!

Lue myös: Nyt löytyi oikeasti kohottava kasvohoito

5. Kokeile rohkeasti trendihoitoja. Joskus uudet hoidot ovat Tallinnassa aiemmin kuin Suomessa tai ainakin suurimmassa osassa Suomea. Minä tutustuin esimerkiksi yrttinyyttihierontoihin Tallinnassa ennen kuin hoidot yleistyivät Suomessa. Tai jos et raaski käydä luksuskosmetiikkasarjojen hoidoissa Suomessa, kokeile niitä Tallinnassa – ja jatkohoitoja Suomessa.

Onko sinulla kokemuksia kauneushoidoista Virossa? Jaa vinkkisi – tai kommentoi näitä! Oletko samaa mieltä?

ystävällisin terveisin.

Mari

 

Lue myös:

Nämä ovat Suomen parhaat kauneushoitolat

Kauneusmatkalla Tallinnassa

Uskallatko lähteä ulkomaille hoitoon?

Kommentit (2)
  1. Katrinelene
    20.4.2019, 14:55

    Hyvä kosmetologi asuu Central Hotellissa Tallinnassa, kauneushoitolacare.ee

  2. Tervetuloa Kauneushoitola Tallinna CARE kotisivulle! Sinua palvelee ammattitaitoinen ja asiantunteva kosmetologi. Kun ihosi kaipaa erityisen tehokasta ja syvää hoitoa ja kun tarvitset ammattilaista apua, ma palvelen Sinua! Olen keskittyneet erilaisten ihon vanhenemisongelmien torjuntaan.

    http://kauneushoitolacare.ee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *