Nyt se löytyi: täydellinen luomudödö kaksin kappalein

Lovefresh

Olen etsinyt täydellistä luomudeodoranttia jo pitkään. Siis sellaista, joka a) pitää hajun poissa b) pitää hajun poissa myös liikkuessa  c) tuoksuu nenääni hyvälle.

Selitän ensin kohdan c: monissa luonnonkosmetiikkadeodoranteissa on sellainen yrttinen tuoksu, josta en innostu.

Kohta b saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta ei empiiristen tutkimusteni perusteella ole sitä. Tiedän monia luomudödöjä, jotka ovat aika ihania kunnes pyöräilet töihin vähän liian paksuissa vaatteissa vähän liian lämpimässä säässä.

Kukapa haluaisi saapua töihin kainalot märkinä ja hienhajuisena? En minä ainakaan. Jossain vaiheessa ajattelin jo, että luomudödöt kuuluvat vain kylmiin talvipäiviin, joina ei ole odotettavissa fyysisiä ponnisteluja. Mutta sitten törmäsin näihin kahteen:

banner_image_3True Organic Of Swedenin Undercover Agentin olen tuntenut jo jonkin aikaa — ja hehkuttanut sitä kaikille asiasta kiinnostuneille. Tämä on ensimmäinen kohtaamani luonnonkosmetiikkadeodorantti, joka todella toimii. Siinä ei ole alumiinia eikä alkoholia, ja tuoksu on ihanan neutraali. Dödö onkin unisex, joten miehellekin voi lainata (ja tiedättehän, että miesten tuoksuja voi muutenkin suihkutella itselleen, kun ei valitse sitä kaikkein tymäkintä. Tai miksei sitäkin, jos siltä tuntuu). Undercover Agentin ainesosalistassa mainitaan Potassium Alum. Jos joku miettii sitä, kyseessä on luonnon mineraalisuola, ei alumiini.

3_mlUusin ihastukseni (ja olen todella ihastunut) on Lovefreshin Sweet Orange Patchouli. Tämä dödö on voidemainen, ja suhtauduin siihen alkuun hieman epäillen. Voiko tätä nyt laittaa joogaan? No kyllä voi. Ja siinä voi pyöräillä kymmenen kilometriä ja ulkoilla pari tuntia: kaikki saman päivän aikana.

Ja tuoksu? Se on täydellinen! Pidän yleensä hieman vahvemmista ja pikkuisen maskuliinisista tuoksuista (kevyet kukkaistuoksut eivät esimerkiksi ole oikein mieleeni) ja pelkäsin tämän olevan ihan liian makea. Ei se ole. Ihollani se tuoksuu aavistuksen itämaiselta sillä hyvällä tavalla. Se on varmaankin patsulin ansiota, jota kuvaillaan tuoksuna rauhoittavaksi, sensuelliksi ja miehiseksi. Ja jos tämä tuoksu ei miellytä, niin Lovefreshin deodoranteista löytyy viisi muutakin tuoksua.

Onko teillä luomudödölemppareita? Jos on, niin ilmiantakaa, ja otetaan testiin!

Tuoksuvaa loppuviikkoa toivoen,

Anna

Kommentit (1)
  1. Missä näitä myydään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *