Naamiotesti osa 1: klorofyllinaamio

Joko huomasit uudet haasteemme? Haastamme sinut ottamaan naamiot osaksi arkea. Kolmen viikon haasteen aikana ehtii hakea rutiineja – ja jakamalla hoitokuvansa Instagramissa osallistuu mahtavan palkinnon arvontaan. Katso haasteesta lisää!
Naamiotesti
Haasteen innoittamana päätimme testata uusia naamioita ja kertoa niistä täällä blogissa. Ensimmäisenä testasin Aloréen Radiant maskin, joka sisältää lehtivihreää eli klorofylliä. Sen hinta noin 35 e/50 ml.
vihreanaamio3

Ensimmäinen ajatukseni oli: Kirveleeköhän tämä? En tiedä, mistä moinen ajatus tuli. Kenties siitä, että klorofylli kuulosti niin vahvalta aineelta.

Lisäksi ajattelin, että naamio tuoksuu samalta kuin viherjauheet eli aika lailla samalta kuin akvaariokalojen ruuat.

Molemmat kuvitelmani osoittautuivat täysin vääriksi. Onneksi.

vihreanaamio1

Kosmetiikka, joka sisältää superruokia kuten pakurikääpää, ei ole enää mikään uusi juttu. Harvinainen kyllä.

Minua ajatus kiinnostaa. Jos jokin aina tekee minulle hyvää sisäisesti, miksi sitä ei voisi kokeilla käyttää myös ulkoisesti. Jos siis syön parsaa ja viherjauheita, miksi en kokeilisi samaa lehtivihreää sisältävää myös kasvoilleni.

Ranskalainen luomukosmetiikkamerkki Alorée käyttää tuotteissaan ohran versoista otettua klorofylliä. Tietääkseni kaikki tuotteet eivät ole väriltään vihreitä, mutta tämä heleytystä lupaava naamio oli. Vehnänorasjauhe suorastaan kalpenee sen rinnalla.

 

vihreanaamio2

Naamion levittämisen jälkeen ei silti muutu vihreäksi olioksi, sillä väri vaalenee iholla ja itse asiassa muuttuu veden kanssa kermaisen valkoiseksi.

Naamiota suositellaan pidettäväksi 10 minuuttia, mutta unohdin sen kasvoille puoleksi tunniksi. Se ei siis kiristänyt ihoa tai tuntunut muutenkaan epämiellyttävältä. Koostumukseltaan se oli geelimäinen, joten se pysyi hyvin kasvoilla myös istumisasennossa.

Naamion luvataan paitsi heleyttävän ihoa myös tuovan iholle happea ja antioksidantteja ja sileyttävän. On mahdoton arvioida, oliko iholla naamion jälkeen enemmän happea vai ei. Mutta heleämpi se selvästi oli. Jokin pieni ekstrasäteily ihoon jäi, ja vielä seuraavana päivänä se näytti jotenkin raikkaammalta.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, miten ihosi reagoi tällaiseen aika erilaiseen naamioon. Ehkä yllättävin naamiokokeilu pitkään aikaan! Tykkäsin!


Terveisin,
Mari

Lue lisää:
Tee naamio itse
Ihonhoito aamusta iltaan
Tiivistä hoitovoimaa seerumeista

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *