Miten tehdä kestävä silmämeikki?

Jos iho on liian rasvainen, luomiväri ei kiinnity ihoon.
Jos iho on liian rasvainen, luomiväri ei kiinnity ihoon.

Meikkasitko aamulla ja jo iltapäivällä luomivärisi on tummina viivoina pitkin luomia? Niin minulle käy välillä.

Kas näin. Ei ole kiva.

kestavameikki

Olen kokeillut aika montaa kikkaa: puuteria, luomien pohjustamista meikkivoiteella ja tietenkin luomivärejä, joiden luvataan kestävän normaalia pidempään. Kaikki ovat hyviä kikkoja, mutta mikään niistä ei ole poistanut ongelmaa lopullisesti.

Testasin toukokuun lehteämme varten viittä kiinnostavaa luomenpohjustajaa ja kysyin Make up by Riina -blogin Riinalta, joka on ammatiltaan kosmetologi, mistä paakkuuntuminen johtuu.  Riina kertoi, että syynä on ihon liiallinen rasvaisuus ja se, ettei luomiväri silloin kiinnity ihoon. Luomivärinpohjustaja tasapainottaa ihon rasvoittumista ja tekee siihen pinnan, johon luomiväri voi kiinnittyä. Kuulosti järkevältä selitykseltä.

Mutta tämä oli uutta: myös pohjustustuote voi aiheuttaa luomivärin paakkuuntumista. Jos sitä levittää liikaa, ei luomiväri pääse silloinkaan kiinnittymään ihoon ja tulos on ihan sama kuin ilman pohjustusta. Siksi ainetta pitää levittää hyvin, hyvin ohuesti ja mielellään sormella. Siveltimellä levittäessä ainetta tulee helposti liian paksu kerros.

Riinan vinkki on myös tämä: jos iho on todella rasvainen, kannattaa pohjustuksen jälkeen laittaa luomelle vielä puuteria.

luomenpohjustaja2

Luomenpohjustajissa on jonkin verran eroja. Testissä minulle sopivimmaksi ilmeni Avonin Color Eyeshadow -luomivärinappi, joka on myös vedenkestävä. Arvelen, että juuri tämä vedenkestävyys teki siitä minulle sopivimman. Kärkikolmikossa olivat myös YSL:n Couture Eye Primer ja Lumenen Beauty Base -silmämeikinpohjustusvoide.

Niin Avonin kuin YSL:n tuotteessa on silti yksi ongelma: ne ovat molemmat pieniä purkkeja, josta tuote otetaan sormin (no, joku viitseliäs toki käyttää sivellintä.) Siksi ne eivät ole niin hygienisiä.

Hygieniastaan tarkka valitsee siis tuubin. Silloin lika ei koskaan pääse purkkiin, korkeintaan purkin suulle asti.

Terveisin,

Mari

P.S. Jos etsit hyvä ohjeita kestävään huulipunaan, käyhän katsomassa tämä video.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *