Miten Pro Fiber -hoito vaikuttaa?

Kaikki hiukset tarvitsevat hoitoa, mutta jotkin hiukset tarvitsevat sitä enemmän kuin toiset. Tämä ajatus tuntuu olevan L’Oréal Professionnelin Pro Fiber -hoidon taustalla.

Kyseessä on kampaamossa tehtävä hoito, jota jatketaan kotona ylläpitohoidolla. Tähän asti hoito kuulostaa samantyyliseltä kuin Olaplex ja Nioplex.

Näyttelijä Eva Green on Pro Fiber -hoidon keulakuva.
Näyttelijä Eva Green on Pro Fiber -hoidon keulakuva.

Testikokeilussa huomaa heti eroja. Pro Fiber -hoidon aluksi nimittäin tunnustetaan synnit:
– kyllä, käytän hiuslenkkejä.
– kyllä, harjaan hiuksia päivittäin.
– kyllä, jätän hiukseni suojaamatta auringolta.

Kampaajan täyttämä testilomake on armoton. Kaikki, mitä teen hiuksilleni tai jätän tekemättä, vaikuttavat hiuksiini – ja tämä taas vaikuttaa valittuun hoitoon.

”Kyllä, hiuksissani on kestoväriä, raitoja, kevytväriä ja vaalennusta”, tunnustan vielä hiusmuotoilija Mari Bachille, joka työskentelee Studio Play -kampaamossa.
Ainoastaan permanenttia ennen myönnä ottaneeni viime vuosina.

Pro Fiber selvittää hiusten kunnon.

Mari myös kokeilee hiuksiani ja määrittelee, millaisia vaurioita hiuksissani on erilaisten käsittelyjen jälkeen. Näiden perusteella hän päättää, minkä kolmesta Pro Fiber -hoidosta hän tekee hiuksilleni.
Päätos on: Restore-tuotteet. Ne ovat sarjan keskimmäiset: Rectify on tarkoitettu vähiten vaurioituneille hiuksille ja Restruct eniten vaurioituneille, hyvin karheille hiuksille.

Kolme  erivahvuista hoitosarjaa.
Kolme erivahvuista hoitosarjaa.

Hoito perustuu molekyyliin nimeltä Aptyl 100, jossa on kaksi vaikuttavaa osaa:
1) aminosilane toimii hiuksen sisällä täyttämällä hiuskuitua
2) kationinen polymeeri vaikuttaa hiuksen pinnalla silottamalla sitä.
(Jos olet kiinnostunut kemiasta, tiedät varmaan, että erilaiset käsittelyt lisäävät hiusten rikkisiltojen negatiivista varausta. Mitä vaurioituneempi hius, sitä tanakammin kationiset, positiivisesti varautuneet, yhdisteet tarttuvat hiukseen.)
Tätä tehomolekyyliä on tuotteissa eri verran. Esimerkiksi kampaamoissa käytettävässä aineessa on enemmän kuin kotihoitotuotteessa.

Itse hoito on hyvin nopea. Kampaamon pesupaikalla Mari pesee hiukseni sarjan sampoolla kahdesti, jotta hiukset tulevat varmasti puhtaiksi. Hän hoitaa hiustani sillä paljon Aptyl 100 -molekyyliä sisältävällä seerumilla ja vaniljalta tuoksuvalla naamiolla. Naamion vaikuttaessa Mari hieroo päänahkaani. Kun hiukset on huuhdeltu, hoito on tehty ja hiukseni on ”ladattu”, kuten tässä sarjassa puhutaan vaikutuksesta. Kun normaalisti hiushoidon vaikutus häviää parin pesun jälkeen, tämä hoitotulos säilyy neljä pesua. Siksi joka neljännellä pesulla pitää ”ladata” hiukset uudestaan kotihoitoon tarkoitetulla seerumilla.

Noin 1,5 kuukauden välein voisin käydä kampaamossa lataamassa hiukseni jälkeen vahvemmalla aineella ja kenties joku päivä hiukseni olisivat siinä kunnossa, että voisin siirtyä käyttämään miedoimpia tuotteita.

Hoito maksaa 15 euroa, jos se tehdään esimerkiksi värjäyksen yhteydessä. Erikseen tehtynä se maksaa noin 35. Kotituotteiden hinnat ovat 22-26 euroa. Tulos on paras, kun ostaa kotiin seerumin lisäksi sarjaan kuuluvan sampoon ja hoitoaineen. Jos haluat täydellisen tuloksen, tarjolla on myös naamio ja jätettävä hoitoaine.

Ainakin hoidon jälkeen tulos on mainio. Vai mitä sanot?

Pro Fibre -hoito silottaa hiukset
Pro Fibre -hoito silottaa hiukset.

Jännittävää nähdä, miltä hiukset näyttävät parin pesun ja ensimmäisen kotilatauksen jälkeen.

Terveisin,
Mari

Lue myös:
Hyvästi kuiva tukka
Näin hiuksesi näyttävät terveiltä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *