Miten korujen käyttöikää voi pidentää?

trendikorujen kesto

Rakastan trendikorujani. Monista isoista korvakoruista ja näyttävistä sormuksista en haluaisi luopua koskaan. Valitettavasti edulliset trendikorut valmistetaan korumetalliseoksesta, joka ei ole kovin kestävä materiaali.

Väriään vaihtanut korvakoru tai sormeen jäänyt rinkula ei anna asulleni sitä viimeistä silausta, jota koruillani tavoittelen. Sen vuoksi olen alkanut kohdella korujani paremmin.

Tässä neljä vinkkiä, joilla lempikorujen käyttöikä pitenee:

1. Älä jätä koruja lojumaan kylpyhuoneeseen...

… äläkä säilytä niitä muissakaan kosteissa tiloissa. Kosteus ja vesi pilaavat korun metallisen pinnan. Helmi- ja puukorujen kanssa pitää myös olla tarkkana, sillä niiden pilalle kulunutta pintaa ei välttämättä voi pelastaa millään ihmeaineella.

2. Jätä käsirasva koruttomiin päiviin.

Olen konkreettisesti rasvannut pari sormustani pilalle. Niin ja itse asiassa myös yhden rannekorun.

Kosteusvoiteet ja rasvat ovat kahdella tapaa haitallisia. Ensinnäkin ne pitävät ihon kosteana, ja kosteus pilaa korun. Samalla kemikaalit reagoivat korun pinnan kanssa eli tummentavat korumetallia.

Jos on aivan pakko rasvata kädet, anna käsirasvan kuivua kunnolla ja ota ainakin rasvaamisen ajaksi käsikorut ja sormukset pois.

3. Suihkuta hiuslakka ennen koruilla koristautumista.

Sama sääntö pätee myös hajuvesiin ja kasvosuihkeisiin. Pisaroita lentelee suihkutellessa varmasti myös korujen päälle, vaikka kuinka yrittäisit varoa.

4. Pyyhi korut käytön jälkeen.

Ihon pinnalla ollut rasva, kemikaalit ja jopa ihon oma pH vaikuttavat korujen tummumiseen. Käytön jälkeen ihon omaa rasvaa jää helposti korun pinnalle, vaikka olisikin noudattanut kaikkia aiempia vinkkejä.

Erityisesti sileäpintaiset korut kannattaa pyyhkiä talouspaperilla ennen korurasiaan tipauttamista. Näin välttyy esimerkiksi rasvaisten käsien jättämiltä sormenjälkikuvioilta korun pinnalla.

Lue myös: 5 x syksyn muodikkaimmat asusteet!

Loppujen lopuksi kyse on todella pienistä seikoista. Kun aloin kiinnittää korujen kohteluun hieman paremmin huomiota, huomasin, ettei tarvitse enää jatkuvasti olla tiputtelemassa niitä metallinkeräyslaatikkoon eikä myöskään epätoivoisesti metsästää uusia kuluneiden lemppareiden tilalle.

Terkuin,
Hannele

Kommentit (1)
  1. Kynsilakkaa korujen pintaan? Voiko kynsilakka estää koruja kulumasta?
    8.2.2017, 21:00

    […] Lue myös: Miten korujen käyttöikää voi pidentää? […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *