Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Mitä korealaisilta naisilta voisi oppia ihonhoidosta?

Aina kun kuulen puhuttavat ihonhoidontrendeistä, joku mainitsee korealaiset naiset. En tunne yhtään korealaista, mutta alan silti uskoa, että he tekevät jotain hyvin erilailla kuin me täällä Euroopassa. Miksi muuten heistä kohkattaisiin niin paljon?

Kun tapasin L’Oréalin tieteellisen viestinnän johtajan Elisabeth Bouhadanan Tukholmassa keväällä, oli pakko kysyä korealaisista naisista. Elisabeth kertoi 4 kiinnostavaa faktaa.

elisabetbouhadana

1. Korealaiset pitävät kasvoistaan parempaa huolta kuin eurooppalaiset

Kasvot ovat heidän kulttuurissa tärkeämmät ja siksi niiden pitää näyttää hyvältä. Elisabethin mukaan korealaiset naiset ovat hienostuneimpia kauneudenhoitajia. Kun eurooppalaiset naiset alkavat käyttää kasvovoiteita tyypillisesti vasta sitten, kun ensimmäiset juonteet ovat ilmestyneet, korealaiset ovat käyttäneet voiteita jo pitkään.

2. Korealaiset naiset käyttävät 7 tuotetta ennen meikkiä

Montako sinä käytät? Seerumi, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja meikinpohjustusvoide. Siinä on vasta neljä tuotetta ja harva käyttää edes kaikkia niitä. Korealaiset naiset ostavat paljon mietoja kasvojenhoitotuotteet ja heille tärkeitä ovat erilaiset kosmeettiset vedet. Niillä valmistellaan iho voiteiden laittamiseen. Koska iho on jo vähän kosteutettu, voiteet imeytyvät nopeammin.

Elisabeth kehottaa tekemään kotona testin. Keitä kahvi muuten normaalisti, mutta kostuta suodatinpussi ennen kuin laitat sen paikoilleen. Kahvin tulisi maistua erilaiselta, sillä se on imeytynyt eri tavalla suodattimen läpi. Samanlainen kemiallinen vaikutus tapahtuu ihossa, kun sen kosteuttaa ennen kosteusvoidetta.

3. Korealaiset koskettelevat ihoaan

No, se ei ole välttämättä paras tapa bakteerin kannalta, mutta koskettelulle on syynsä. Korealaiset naiset haluavat tuntea sen, miten ihossa on vettä, se tuntuu pehmeältä ja joustavalta. Pahinta on, jos iho tuntuu karhealta.

4. Pigmenttiläikät huolettavat enemmän kuin juonteet

Korealaiset naiset keskittyvät tutkimuksen mukaan eri asioihin ihonhoidossa kuin eurooppalaiset. Kun Euroopassa puhutaan juonteista ja ihon kiinteydestä, Koreassa keskitytään ihon kirkkauteen ja pigmenttiläiskien estämiseen. Tälle on selvä syy.

Tutkimusryhmä tutki 10 000 naista neljässä etnisessä ryhmässä. He ottivat 25-70-vuotiaista kuvat ja määrittelivät, mitkä ikääntymismuutokset näkyvät ensin. Selvisi, että eurooppalaisille juonteet ilmestyvät kymmenen vuotta aikaisemmin kuin aasialaisille! Ajatella, juonteita alkaa tulla aasialaisille vasta 40-45-vuotiaana! Mutta auringon aiheuttavat vauriot alkoivat näkyä korealaisilla jo 25-30-vuotiaana. Eurooppalaisilla pigmenttiläiskät näkyvät tyypillisemmin noin 50-vuotiailla ja vanhemmilla.

Ei siis ihme, että korealaiset haluavat aloittaa pigmenttiläiskien estämisen jo nuorena ja haluavat, että voiteissa on UV-suoja.

Keskustelu Elisabethin kanssa sai pohtimaan ihohoitoa uudelleen – ja ostamaan kasvosuihkeen.

Terveisin, Mari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *