Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Kynsilakkaa korujen pintaan?

korut_korujen_huolto_kauneus_ja_terveys_blogi

Kerros läpikuultavaa kynsilakkaa pitää lempikoruni pitkään käyttökelpoisina ja kauniina. Lakkaan kynsilakalla suurimman osan koruistani ennen kuin otan ne käyttöön.

Jalometallista, kuten kullasta tai hopeasta, valmistettujen korujen kanssa kynsilakka ei sovi yhteen. Korumetalliseoksesta tehtyjen puku- ja trendikorujen kanssa ”kynsilakkakikka” toimii hyvin.

Näyttävät statement-sormukset lakkaan poikkeuksetta aina. Nimittäin useimmiten en muista napata erityisen kookastakaan sormusta kädestä silloin, kun pesen käsiäni kiireessä.

Vaikka muistaisinkin ottaa sormuksen pois eikä se joutuisi vesihanan alle, tulee sormus useimmiten laskettua kostealle lavuaarin reunalle, mikä ei ole sekään hyvä asia. Kosteus, vesi ja kemikaalit pilaavat korun pinnan.

Läpikuultava aluslakka toimii parhaiten

Erilaisia kynsilakkoja testatessani olen huomannut, että läpikuultava aluslakka toimii hieman paremmin kuin päällyslakka.

Nopeasti kuivuvia ”quick dry” -lakkoja kannattaa välttää. Jos kynsilakasta jää korun päälle kalvomainen pinta, irtoaa lakka käytössä rumina liuskoina liian helposti.

Korukiviä tai muita ei-metallisia korujen yksityiskohtia ei kannata luonnollisestikaan lakata.

Lue myös: Miten korujen käyttöikää voi pidentää?

Lakkaan sormusten lisäksi aktiivisesti isojen korvakorujen riipusosia, sillä olen huomannut niiden kuluvan helposti hiustuotteiden vaikutuksesta ja värjäävän leukaluun tai kaulan ihoa.

Terkuin,
Hannele

VINKKI: Jotta kynsilakka ei sotkisi kaikkia paikkoja ennen kuivumista, kannattaa kuivuvia koruja varten virittää jokin naru, jolle ne voi ripustaa. Toki myös paperi käy alustana, kunhan huolehtii, ettei lakka kuivahda kiinni paperiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *