Miksi kuorin kasvoni joka päivä? Nämä iho-ongelmat se poisti

Päivittäinen happokuorinta ei varmasti sovi herkkäihoisille, mutta se voi helpottaa sekaihon ongelmia.

Ihonalaisia näppyjä, tukkeutuneita huokosia, mustapäitä, kiiltelyä otsalla – ja kerran kuussa hormonaalinen räjähdys leuan ja suun seudulla. Tällainen kasvojeni iho oli vielä noin vuosi sitten. Sellainen se olisi varmasti vieläkin, ellen olisi muuttanut jo valmiiksi huolellista ihonhoitorutiiniani.

Aloin pyyhkiä kasvoni happokuorintalapuilla 1–2 kertaa päivässä. Aine jää vaikuttamaan iholle, eli sitä ei huuhdella pois. Aamuisin käytän lappuja, kun iho tuntuu kaipaavan niitä. Iltaisin viimeistelen puhdistuksen niillä viikon jokaikinen päivä. Minulle ratkaisevat aineosat ovat olleet glykoli-, salisyyli- ja maitohappo. (Kerron tuotteista tarkemmin tämän kirjoituksen lopussa.)

Apua, miten ihosi kestää? Eikö tuo ärsytä ja kuivata? ovat ystävät ja tuttavat kummastelleet. Vastaukseni on ollut systemaattinen ja täysin rehellinen: ”Tosi hyvin. Ei.”

Sen sijaan moni ärsyttävän sitkeä iho-ongelma on laantunut:

1. Pintakuivuus on helpottanut merkittävästi.
2. Tukkoisuus on vähentynyt. Ihonalaisia talikertymiä on vähemmän, ja mustapäät loistavat poissaolollaan.
3. Iho on kauttaaltaan kirkastunut ja pehmentynyt.
4. Seerumit ja voiteet imeytyvät paremmin kuin vuosiin.
5. Tuotteita kuluu vähemmän: tarvitsen vähemmän kosteuttavia tuotteita ja käytän kasvovettä enää harvoin.
6. Kerran kuussa tapahtuva hormonaalinen räjähdys on huomattavasti lievempi, ja sen merkit häviävät kasvoilta nopeammin kuin ennen.

Olen huomannut, että moni nainen pelkää tehokkaita kosmetiikkatuotteita, ja lopettaa niiden käytön heti alkuunsa. Itse ajattelen, että jos hakee ihonhoidolta tuloksia, tuotteen pitääkin aiheuttaa jonkinlainen reaktio. En tietenkään tarkoita, että kosmetiikka saa sattua tai ärsyttää ihoa tai aiheuttaa vaikkapa ihottumaa. Mutta jos esimerkiksi kuorinta-aine tai A-vitamiinivoide muuta ihossa mitään tai tunnu yhtään miltään, mitä hyötyä on käyttää sitä? Omalla ihollani happokuorintalaput kihelmöivät vain aivan ensimmäisillä kerroilla. Sen jälkeen tuntemukset ovat helpottaneet ja olen huomannut tehon vain peilistä.

Näin tiheä rutiini ei varmasti sovi kaikille eikä etenkään herkkäihoisille. Oma ihoni on aika järeää tekoa, ja sen herkistymisreaktiot aikuisiällä voi laskea yhden käden sormin. Ihotyyppini on jonkinlainen välimuoto akselilta normaali iho / sekaiho. Kun stressaan (nykyään liian usein), se on selkeä sekaiho. Kun elämäni on tasapainossa (nykyään liian harvoin), ihoni voisi mennä ihan normaalista.

Happokuorinta sopii kyllä myös herkkä- ja kuivaihoisille, kunhan sitä käyttää maltillisesti, 1–2 kertaa viikossa. Se on itse asiassa usein rakeellista, mekaanista kuorintaa hellävaraisempi – ja uskon vakaasti, että myös tehokkaampi – vaihtoehto. Yksi tärkeä asia on hyvä muistaa: jos kuorii ihoaan hapoilla, tehokas aurinkosuoja on tarpeen joka päivä lähes ympäri vuoden.

Jos kärsit epäpuhtauksista ja/tai pintakuivuudesta, kannustan kokeilemaan happolappuja edes kerran pari viikossa. Voi olla, että sinulle käy kuin minulle: et halua luopua niistä enää koskaan.

Kolme suosikkiani:

ZO Skin Health Offect TE-pads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehdoton suosikkini on ZO Skin Health -hoitolasarjan Offects TE-pads. Lapuissa on glykoli- ja mantelihappoa sekä maitohapon johdannaista. 62,90 e/60 kpl, skinmed.fi.

Medik 8 blemish control pads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Todella hyvä vaihtoehto on Medik8:n Blemish Control Pads. Alkoholittomissa lapuissa on salisyylihappoa . 42 e/60 kpl, medik8.fi.

exuviance skinrise bionic tonic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herkällekin iholle sopiva, kahta muuta suosikkiani hellävaraisempi versio on Exuviancen SkinRise Bionic Tonic. Lappuihin on imeytetty kasvovettä, jossa on muun muassa laktobionihappoa sekä A- C- ja E-vitamiineja. 49 e/36 kpl, exuviance.fi.

Terveisin Hanna toimituksesta

 

Pääkuva: iStock

Tuotekuvat: valmistajat

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *