Korkkarit vai lenkkarit?

Luulin olevani täysin korkosidonnainen nainen, kunnes viime vuosi pudotti minut maan pinnalle.

Se tavallinen tarina: sain lapsen, ja univajesumussa tuntui helpommalta toikkaroida tolpillaan pitävän kahvin perässä lenkkareissa kuin korkkareissa.

En oikeastaan kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, kunnes palasin tänä syksynä takaisin töihin. Moni vaate nyt vain näyttää paremmalta korkojen kera. Palaisinko vanhaan (eli 10-12 sentin korkoihin viitenä päivänä viikossa) vai jatkaisinko valitsemallani mukavuudenhaluisella tiellä (eli trendikkäiksi luulemissani juoksulenkkareissa tai teinien ja skeittareiden suosimissa kangastossuissa)?

Mitä ihmettä pukisin tennareiden pariksi? Ja onko juoksulenkkareiden käyttö siistien vaatteiden kanssa enää edes muodikasta? En siis omista matalia siistejä kenkiä. Sääreni eivät ole sukua gasellille, joten ballerinat eivät tule kysymykseen. Enkä pidä moniakaan matalia kenkiä kovin kauniina.

-give-a-girl-the-right-shoes-and-she-can-conquer-the-world-marilyn-monroe-3f4e5
Marilyn tarkoitti varmaan korkoja, mutta kyllä lenkkareissakin voi valloittaa!

Historiani korkokenkien käyttäjänä on pitkä ja vaiherikas. Edellisessä työpaikassa kollegat tunnistivat minut korkojen kopinasta. Se ei kuulemma välttämättä ollut hyvä juttu vaan herätti jopa pelkoa. Korkokengistä kirjoitetaankin aivan liian vähän suhteessa siihen, miten paljon intohimoja ne herättävät puolesta ja vastaan!

Äskettäin erään sanomalehden naistoimittaja herätti närää, kun hän soitti television ajankohtaisohjelmien toimituksiin ja kysyi, miksi naisjuontajilla on nykyisin niin korkeat korot. Hän kysyi myös, kuka kengät valitsee: naiset itse vai stailaaja.

Ymmärrän närän. Korkokengät tuntuvat ärsyttävän yllättävän monia. Ja usein nämä ärsyyntyjät ovat naisia. En ole koskaan saanut mistään muusta syystä niin paljon pahaa silmää muilta naisilta kuin korkokengistäni. Ystävät ovat lohdutelleet, että nuo naiset ovat vain kateellisia. Enpä usko.

Muutama vuosi sitten kollegani sanoi, että kokee itsensä toimintakykyisemmäksi matalissa kengissä. En tajunnut, mistä hän puhuu! Minä koin itseni toimintakykyiseksi koroissakin, toki vähän kengistä riippuen. Nyt ymmärrän kollegaa jo paremmin. Kyllä 11-kiloista, rimpuilevaa toppahaalaripakettia on hitusen miellyttävämpi kantaa vastatuuleen yhden käden varassa, kun edes jalkojen alla on jotain tasaista.

Olen kuin olenkin löytänyt vaatekaapistani vaatteita sporttisten jalkineideni pariksi ilman, että näytän aivan kesken treenin töihin poikenneelta. Harjoittelen myös pikkuhiljaa paluuta korkeuksiin. Aion tosin suosia kaksien kenkien taktiikkaa. Ainakin, kunnes tämä koroton muksuaika loppuu.

Onko sinulla erityinen suhde korkokenkiin tai lenkkitossuihin?

Terveisin Hanna

Kommentit (2)
  1. Minä olen puolestani löytänyt korkkarit vasta vanhemmalla iällä. Nuorenpana olin niin kiireinen etten uskonut pääseväni korkkareilla niin lujaa. Nyt asuessani ulkomailla olen hoksannut ihmetellä, kuinka suomalainen nainen ylipäätään voi käyttää korkokenkiä mm. tavaratalojen urattujen ovimattojen ja Mannerheimintien mukulakivien väleissä olevien kolojen takia. Piikkikorko on aika killeri jumiutuessaan näihin loukkoihin.

  2. Tykkään koroista, tasapohjaisissa kengissä on jotenkin outo oli. Tunnen itseni tyylikkäämmäksi koroissa, vakka kengät olisivatkin arkiset ja päällä softshell-takki.
    -Toimittajille voidaan stailata vaikka millaiset killeri-kengät, hehän vain istuvat. Mukavenpi katsojien on katsella kauniita kenkiä, kun kulahtaneita tossuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *