Kiillottamalla eroon liuskottuvista kynsistä?

Nyt on tapahtunut ihme, ainakin pieni sellainen. Liuskakynsistäni puuttuvat liuskat.

Syitä tapahtumiin voi olla useita, mutta veikkaan, että ainakin yksi tekijä on Silk’n MicroNail  -kynnenkiillottaja.

Kynsien kiillotus

Kynteni ovat tavallisesti melko lyhyet. Kun ne kasvavat noin sormenpään tasalle, ne alkavat liuskottua ja revetä rumasti. Normaalisti viilaan aina kynteni (kyllä, vain yhteen suuntaan) ja kun jaksan, käytän kiillotusviilaa. Kynsissäni on lähes aina lakkaa.

Päätin kokeilla, onko pattereilla toimivasta, noin 40 euron laitteesta mihinkään. Ensin tasoitin kynsien pinnan ja poistin liuskat karheammalla tasoitusrullalla. Sitten käsittelin pinnan kiillotusrullalla. Tämä vei aikaa pari minuuttia.

Laitteen käyttö on varsin yksinkertaista. En tietenkään lukenut ohjeita vaan kokeilin suoraan, miten laite toimii. Opin nopeasti, mihin kohtaan sormi pitää laittaa, ettei pyörivä pää tökkää niihin ikävästi. Tajusin myös, että liiallinen painaminen tai yhden kohdan hinkkaaminen tekee sormesta kuuman. Ihan eivät vielä kipinät lentäneet, mutta aika kuumaksi voi kynnen saada kiillottamalla. En suosittele.

Kiillotuksen jälkeen kynnet näyttivät tosi hyvältä. Siksi jätin ne lakkaamatta viikoksi. Kiilto pysyi hyvin kynsissä, ihan kuin olisi ollut väritöntä lakkaa.

Säihkeen luvataan pysyvän noin kaksi viikkoa. Koska lakkasin kynnet viikon jälkeen, en osaa täysin sanoa, pitääkö tuo lupaus paikkaansa.

 

Koska kynsistä oli tullut kiillotuksen avulla tasaiset, ne eivät alkaneet revetä kasvaessaan kuten normaalisti. Kuukauden kuluttua käytin laitetta uudestaan. Liuskoja ei juurikaan ollut.

Nyt kynnet ovat pidemmät kuin aikoihin ja myös melko kovat. En todellakaan osaa sanoa, johtuuko kynsien kasvu ja vahventuminen paremmasta ruokavaliosta, kiillotuslaitteesta vai tähtien asennosta, mutta tällaiset ne nyt. Ihan sama, sillä olen tyytyväinen.

kynnet_muutos

Oletko sinä huomannut kynnen vahventuvan kiillottamalla?

Terveisin,

Mari

 

Lue lisää

Kynnet kertovat terveydestä

Näin lakkaat kynnet oikein

Hoida repeilevät kynnet

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *